Šport
11 ogledov

Kopitar: "Dlje oziroma do konca"

Žurnal24 main
V noči na nedeljo edini Slovenec v ligi NHL, Anže Kopitar, s svojimi Los Angeles Kings pri Vancouver Canucksih začenja novo sezono. "Najprej v play-off, potem pa iti še dlje oziroma do konca."

Anže Kopitar in njegovi soigralci pri moštvu Los Angeles Kings bodo v novo sezono lige NHL vstopili danes ponoči po slovenskem času. Njihov tekmec bodo okrepljeni Vancouver Canucks, ki so Kralje v prejšnji sezoni izločil v prvem krogu končnice. Obe ekipi tudi tokrat merita visoko.

Moje ambicije so vedno podrejene ekipnim ciljem, si pa seveda želim še boljšo sezono kot lani.
Anže Kopitar
Še močnejši
"Zato ker smo se že lani uvrstili v končnico, so naše ambicije ostale nespremenjene. Najprej se bo treba uvrstiti v play-off, potem pa iti še dlje oziroma do konca," nam je pred začetkom sezone povedal Kopitar in dodal: "Prav velike razlike med moštvom iz prejšnje sezone in zdajšnjim ni. Ekipa je ostala skorajda nespremenjena, dobili pa smo še nekaj kakovostnih igralcev. Menim, da smo tokrat še močnejši. Zadovoljen sem s prikazanim na pripravljalnih tekmah in upam, da bomo na podoben način vstopili tudi v redni del prvenstva."

Vse je podrejeno ekipi
Hrušičan se sicer podaja v svojo peto sezono. Do zdaj je v ligi NHL odigral 318 tekem v rednem delu sezone, zbral pa je 285 točk (113 golov in 172 podaj). "Vsaka sezona je zelo naporna, ampak malo več izkušenj vedno pride prav. Moje ambicije so vedno podrejene ekipnim ciljem, si pa seveda želim še boljšo sezono kot lani," je o osebnih ambicijah spregovoril zvezdnik Kraljev, ki je v sezoni 2009/10 v svojo statistiko vpisal 81 točk, na šestih tekmah v končnici pa zabil dva gola in prispeval tri podaje.

Na dopustu le štiri dni
In kaj je slovenski reprezentant počel med obema sezonama? "Kot profesionalni športnik sem imel zelo kratko pavzo. Dopust je trajal štiri dni, preživel pa sem ga na hrvaški obali. Nato sem se že začel pripravljati na novo sezono," je dejal Kopitar, ki se tako ni ravnal po Rusu Aleksandru Ovečkinu. Ta je namreč izjavil, da se je med sezonama vsako noč zabaval do jutranjih ur. "Očitno mu to odgovarja, saj je eden od najboljših igralcev v ligi NHL," je bil komentar Anžeta, ki o nastopu na majskem SP v primeru neuvrstitve v končnico še ni razmišljal: "Za to je še prezgodaj. O tem se bom odločil, ko bomo Kings zaključili sezono. Če bo čas dopuščal, bom z veseljem zaigral za Slovenijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.