Šport
1098 ogledov

Kopitar dobiva slovensko družbo v NHL

jan drozg hokej slovenija
Mladi slovenski hokejist podpisal pogodbo z NHL moštvom.

Anže Kopitar dobiva slovensko konkurenco v severnoameriški hokejski ligi NHL. Moštvo Pittsburgh Penguins je podpisalo triletno pogodbo z mladim slovenskim hokejistom Janom Drozgom, je danes potrdil direktor kluba Jim Rutherford. Drozg bo za Pittsburgh zaigral v sezoni 2019/20.

Devetnajstletni Mariborčan je v zadnjih dveh sezonah igral za Shawinigan Cataractes v mladinski ligi v kanadskem Quebecu. V letošnji sezoni je bil s 53 točkami na 54 tekmah, 19 goli in 34 podajami, najboljši napadalec svojega moštva. Skupaj je v dveh sezonah dosegel 35 golov in 68 podaj.

Drozg je za Slovenijo uspešno zaigral tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu do 20 let, kjer je bil s štirimi goli in osmimi podajami najboljši strelec turnirja na Poljskem in ključni igralec, da je Slovenija napredovala iz divizije B-1 v višji kakovostni razred. Obenem gre za mladega hokejista, ki je že lani pri 18 letih zaigral tudi na svetovnem prvenstvu za člansko reprezentanco.

Jan Drozg | Avtor: Profimedia Profimedia

Pittsburgh je Drozga izbral na naboru leta 2017 v petem krogu. Poleg Kopitarja je v zadnjih letih v ligi NHL zaigral sicer še Jan Muršak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.