Šport
2 ogledov

Kopitar: Ekipo pripeljati do naslova prvaka

Anže Kopitar meni, da ima še rezerve. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Pred vrati je nova sezona v severnoameriški hokejski ligi NHL. Anže Kopitar in njegovi LA Kings imajo pred začetkom visoke cilje. "Zelo sem vesel, da bom kralj še sedem let," pravi Anže.

Pred začetkom sezone vsi, od vodstva Kingsov do igralcev, omenjajo le besedo playoff. Odkar ste član Kingsov, vam to še ni uspelo. Kaj je letos tako drugače, da ste vsi tako optimistični?
Mislim, da je letos ekipa zelo dobra in je zagotovo zmožna uvrstitve v končnico. Zbrali smo zelo dobro mešanico vseh igralcev, ki smo po mojem mnenju zmožni narediti odmeven rezultat. Smo si pa letos kot ekipa veliko bližje kot prejšnja leta. Veliko se družimo, smo zelo dobri prijatelji, odnosi znotraj garderobe pa so odlični.

Lani ste veljali za eno slabših obrambnih ekip. Slabše ste se odrezali tudi, ko je bilo treba izvajati kazenske strele. Ste omenjenima prvinama namenili kaj več pozornosti pred novo sezono?
Kazenskih strelov do zdaj nismo posebej vadili. Prepričan sem, da bomo pred začetkom sezone pozornost posvetili tudi temu pomembnemu elementu. Glede obrambe smo lani naredili korak naprej v primerjavi s prejšnjima letoma in prepričan sem, da bomo letos v obrambnih nalogah še boljši.

Kopi je prepričan, da so se kralji sposobni uvrstiti v končnico. © Saša Despot

 

Kakšna je ekipa v primerjavi s prejšnjimi leti? Kako bi ocenili okrepitve in koga bi si želeli v svoji napadalni trojici? Trener je bil zelo zadovoljen s kombinacijo Smyth, Kopitar in Williams. Se strinjate z njim ali bi v napadu raje sodelovali s Frolovom?
Že od prvega dne sem skupaj v napadu s Smythom in Williamsom, od samega začetka smo se zelo dobro ujeli in dobro sodelujemo na ledu. Mislim, da bom sezono začel v tem napadu, in upam, da se bomo dobro odrezali.

Na pripravah ste blesteli. V Vegasu ste zabili veliko golov. Kako ste doživeli tekme v polni dvorani in kako bi ocenili svojo pripravljenost?
S pripravljalnimi tekmami sem zadovoljen. Hkrati pa vem, da je moja raven igre lahko še boljša. Na novo sezono sem pripravljen zelo dobro in že komaj čakam, da se začnejo tekme. Vzdušje na pripravljalnih tekmah v Vegasu je vsako leto odlično, dvorane pa so vedno razprodane do zadnjega sedeža.

Vzdušje na tribunah je bilo že na pripravljalnih tekmah pravo. Navijači vam torej stojijo ob strani?

Že odkar sem v ZDA, so nam navijači vedno stali ob strani. Tako kot mi se tudi oni veselijo nove sezone, saj imamo oboji velika pričakovanja, zato se ne gre čuditi velikemu optimizmu.

 
 

Na novo sezono sem pripravljen zelo dobro in že komaj čakam, da se začnejo tekme. Vzdušje na pripravljalnih tekmah v Vegasu je vsako leto odlično, dvorane pa so vedno razprodane do zadnjega sedeža.

Anže Kopitar

 

Kaj od vas pričakuje trener Terry Murray? O čem sta govorila po vaši vrnitvi v ZDA?
S trenerjem nisva prav veliko govorila. Imela sva sestanek in povedal mi je svoja pričakovanja, za katera pa mislim, da so že vsem znana.

Kakšni so vaši osebni cilji v novi sezoni? S koliko točkami bi bili zadovoljni? Ste postavili neko mejo?

Trenutno smo vsi osredotočeni na začetek sezone in kako bomo zmagovali tekme. Prepričan sem, da bodo s tem prišle tudi moje točke. Lepo pa bi bilo, če bi dosegel točko na tekmo.

Pred lansko sezono je v zraku visela vaša prihodnost v ligi NHL. Imate dolgoletno pogodbo s Kingsi. Kako to vpliva na vašo igro in psiho?
Ta pogodba ne vpliva ne na mojo psiho ne na mojo igro. Pogodba je podpisana, zelo sem vesel, da bom kralj še sedem let, zdaj pa je treba pripeljati ekipo v končnico in do naslova prvaka.

Anže Kopitar o reprezentanci ni želel preveč razpredati. © Saša Despot

 

Kdo je po vašem mnenju prvi favorit za osvojitev Stanleyjevega pokala? Ovečkin na glas trdi, da bodo to letos Washington Capitals. Se strinjate z njim?
Vse ekipe v NHL so zelo dobre in vsaka lahko preseneti. Osebno upam, da bomo to mi, kako se bo vse skupaj končalo, pa bomo videli na začetku junija.

Jan Muršak je dobil priložnost v dresu Detroita. Ste kaj govorili z njim? Kakšne možnosti mu pripisujete za igranje v ligi NHL?

Z Janom nisva nič govorila. Vem, da je dober igralec, in mu želim, da čim prej pride v ekipo Detroita ter kmalu zaigra v ligi NHL.

Poleti zelo radi igrate košarko. Ste lahko spremljali tekme Slovenije na EP na Poljskem?

Spremljal sem jih prek interneta, to pa je tudi vse, kar mi je čas dopuščal.

Še beseda o reprezentanci, ki bo tudi prihodnje leto nastopala v diviziji I svetovnega hokeja. Vas bodo slovenski navijači v Ljubljani lahko videli v akciji?

O tem je še prezgodaj govoriti, moje misli so usmerjene na začetek sezone, glede aprila pa upam, da bom zaigral v končnici NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.