Šport
15 ogledov

Kopitar: gol in zmaga za slovo od 2011

anže kopitar los angeles kings
1/2
Reuters
Hokejist NHL-moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar je več kot uspešno krenil v leto 2012.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je uspešno zaključil leto 2011, ki ga zaradi marčevske hude poškodbe ne bo ohranil v najlepšem spominu. Hrušičan je v silvestrski tekmi severnoameriške profesionalne hokejske lige za svoje Kralje iz Los Angelesa k zmagi 4:1 proti lanskem finalistu Vancouvru prispeval gol, svoj 11. v sezoni. Igral je dobrih 19 minut. S 35. točkami zdaj slovenski napadalec deli 20. mesto med najučinkovitejšimi igralci lige, Los Angeles pa je s 44. točko zdaj sam na vrhu pacifiške skupine lige.

"Druga tretjina je bila za nas odlična, pokazali smo, da imamo pravi karakter. Na tem moramo graditi za naprej. Definitivno smo zmožni velikih stvari, zmaga proti eni najboljših ekip v ligi to dokazuje. A take igre moramo ponavljati. Gol po dolgem času mi veliko pomeni, zanj ni bilo ugodnejšega časa in kraja." je bil zadovoljen Kopitar, ki je dosegel svoj prvi gol po 22. novembru.

Njegova ekipa je pod vodstvom novega trenerja Darryla Sutterja zabeležila četrto zmago v šestih tekmah, Vancouvru pa je preprečila, da bi dosegel 11. zmago v mesecu, s čimer bi izenačil klubski rekord. Kralji so tako v zadnjem času premagali obe vodilni ekipi svoje konference, pred Vancouvrom je namreč padel tudi vodilni Chicago. "Zmaga domačih je zaslužena. Pustili smo jim preveč priložnosti, storili smo preveč prekrškov, tekmec pa je naše napake spretno izkoristil," je porazu priznal strelec edinega zadetka za Vancouver Bieksa.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 4:1
New York Islanders : Edmonton Oilers 4:1
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 3:1
Tampa Bay Ligtning : Carolina Hurricanes 5:2
Minnesota Wild : Phoenix Coyotes 2:4
Florida Panthers : Montreal Canadiens 3:2
Buffalo Sabres : Ottawa Senators 2:3
Winnipeg Jets : Toronto Maple Leafs 3:2
Detroit Red Wings : St. Louis Blues 3:0
Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 2:4
Dallas Stars : Boston Bruins 4:2
Anaheim Ducks : Colorado Avalanche 2:4

*kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.