Šport
19 ogledov

Kopitar ima novega soigralca, St. Louis med Rangerje

new york rangers martin st. louis Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so sinoči odigrali le štiri tekme, precej zanimivo pa je bilo tudi na hokejski "tržnici", saj se je iztekel prestopni rok.

Novega soigralca je dobil slovenski zvezdnik Anže Kopitar; h Kraljem v Los Angeles se bo preselil Slovak Marián Gáborik, Avstrijec Thomas Vanek pa bo po novem član Montreala.

Gáborik se bo v Los Angeles preselil iz Columbusa; v obratni smeri je odšel Matt Frattin, Los Angeles pa je Columbusu prepustil še drugi izbor na naslednjem naboru NHL. Gáborik je v tej sezoni zaradi poškodbe ključnice odigral le 22 tekem, dosegel pa je šest golov.

Montreal Canadiens so se okrepili z napadalcem Thomasom Vanekom, ki je bil nazadnje član ekipe New York Islanders. Zanimivo je, da je avstrijski reprezentant zamenjal že tretji klub v sezoni, saj jo je začel kot član Buffala. Newyorčani so v zameno dobili mladega igralca Sebastiana Collberga in Montrealov izbor na naboru.

Za najodmevnejši prestop je poskrbel zdaj že nekdanji kapetan Tampe Martin St. Louis. Za svojo novo ekipo New York Rangers je Kanadčan že odigral prvo tekmo, ni pa še slavil prve zmage. Rangerji so namreč doma s Torontom izgubili po podaljšku z 2:3 – odločilni gol je dosegel Tyler Bozak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.