Šport
23 ogledov

Kopitar in Co. gostje Golf kluba Bled

kopitar golf turnir anže's eleven Saša Despot
Slovenija ima trenutno dvanajst igrišč za golf, 47 golf klubov, med njimi tudi Golf klub Bled, ki letos praznuje štirideset let delovanja.

Ob častitljivi obletnici bo v soboto, 6. junija, na Bledu velik turnir, ki se ga bodo med drugimi udeležili Anže Kopitar, Matjaž Kopitar, Jure Košir, Bojan Križaj in Tim Gornik.

Igrišče na Bledu je najstarejše igrišče v Sloveniji. Prvi zametki golfa na Bledu segajo v leto 1937, zdajšnja konfiguracija pa je iz leta 1972, ko je bilo igrišče prvo in edino v Jugoslaviji. Štiri leta kasneje so tamkajšnji igralci ustanovili klub, ki je bil nato pobudnik ustanovitve Golf zveze Slovenije. Trenutno ima klub 550 članov, v štiridesetih letih delovanja pa so bili v njem včlanjeni praktično vsi slovenski igralci, ki so poskusili ta zahteven, olimpijski šport.

Zdaj so njegovi člani med drugimi zvezdnik lige NHL Anže Kopitar in njegov oče Matjaž Kopitar, nekdanja smučarja Jure Košir in Bojan Križaj ter najboljši slovenski poklicni golfist Tim Gornik, ki se je z naslovom na sredozemskih igrah 2009 vpisal v knjigo častnih članov kluba.

Praznovanje jubileja bo predsednik kluba Gregor Vidmar pospremil z novinarsko konferenco, na kateri bo govora tudi o prihodnosti golfa na Bledu, različnimi tekmovanji za negolfiste ter slavnostno večerjo s podelitvijo nagrad za najboljše na turnirju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.