Šport
26 ogledov

Kopitar in druščina že v končnici

los angeles kings nhl Profimedias
Slovenski hokejski as Anže Kopitar si je skupaj z Los Angeles Kings ponoči z domačo zmago z 2:1 proti Boston Bruins kot prvi v zahodni konferenci ter po Washingtonu drugi v ligi zagotovil vstopnico za končnico.

Los Angeles je s četrto zaporedno zmago ohranil drugo mesto na Zahodu, čeprav ima dve točki manj od vodilnega Dallasa, pa imajo kralji s 44 zmagami, 22 porazi, petimi porazi po podaljšku na 71 tekmah že dovolj dobro statistiko za končnico prvenstva. Dallas ima dve točki več, a zato zmago manj, ob dveh odigranih tekmah več.

Kopitar, ki je bil z dvema zadetkoma mož odločitve pri zmagi nad New York Rangers, se proti Bostonu ni vpisal med strelce. Zato pa je s podajo sodeloval pri drugem zadetku kraljev za vodstvo 2:0. Hrušičan je v tej sezoni zbral že 24 golov, skupno jih ima v karieri v ligi NHL 242. Ob tem ima Gorenjec še 433 podaj in skupno 675 točk. Kopitar je v tej sezoni 24 golom, dodal 41 podaj ter zbral skupno 65 točk.

Kralji so povedli manj kot minuto pred koncem prvem tretjine z golom Tannerja Pearsona. Na začetku druge tretjine je bil za domače po Kopitarjevi podaji uspešen še Alec Martinez. Častni gol so gostje zadeli tri minute kasneje, zadel je Tyler Randell.

Los Angeles bo v noči na torek gostoval pri Nashville Predators.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Boston Bruins 2:1
Anže Kopitar prispeval podajo za vodstvo Kings 2:0

Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 1:4
San Jose Sharks : New York Rangers 4:1
Ottawa Senators : Montreal Canadiens 5:0
Columbus Blue Jackets : New Jersey Devils 6:3
Vancouver Canucks : St. Louis Blues 0:3
Minnesota Wild : Carolina Hurricanes 3:2*
Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 4:1
Florida Panthers : Detroit Red Wings 3:5
Dallas Stars : New York Islanders 3:0
Arizona Coyotes : Tampa Bay Lightning 0:2

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.