Šport
623 ogledov

Kopitar in Kralji napolnili mrežo Dallasa

Anže Kopitar Los Angeles Kings Dallas Stars Profimedia
Slovenski zvezdnik je s soigralci vpisal gladko zmago.

Hokejisti Los Angeles Kings so na svojem ledu premagali Dallas Stars s 4:0. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za zmagovite Kralje sprožil štiri strele na gol tekmecev, a ostal brez gola ali podaje. Igral je 18 minut in 36 sekund.

Gole so dosegli Šved Adrian Kempe v prvi minuti druge tretjine, v zadnji pa Uzbekistanec Arthur Kalijev, Šved Viktor Arvidsson in Kanadčan Andreas Athanasiou. Slednja sta zabila plošček v mrežo tekmecev v predzadnji in zadnji minuti, Kalijev pa pet minut in pol pred koncem dvoboja.

Kralji, naslednja partija jih čaka v noči na nedeljo po slovenskem času doma z Minnesoto Wild, so na 22. mestu med 32 ekipami lige; Dallas je dve mesti višje.

Kopitarja in soigralce čaka težko delo, saj je Minnesota po zmagi nad San Josejem s 5:2 z 39 točkami trenutno vodilna ekipa lige. Ekipa Minnesote je dosegla že osmo zaporedno zmago, tokrat pa je vse dvome o zmagovalcu razblinila v prve delu, ki ga je dobila s 3:0, kasneje so se gostitelji sicer približali na gol zaostanka, nato pa so gostje dodali potrebno za prepričljivo zmago.

Sonny Milano NHL Šport Kot Luka Dončić in Mike Tobey! Ali je to najbolj nor gol vseh časov?

Derbi večera se je igral v Torontu, kjer pa so gostitelji izgubili s Tampo Bay s 3:5 in zapravili priložnost, da se povzpnejo na vrh razpredelnice v ligi. Na vzhodu imajo zdaj po 38 točk Florida, Tampa Bay, Toronto in Washington. Za točko zaostajata Carolina in New York Rangers, s čimer se za ostale vse bolj oži priložnost za končnico. V Torontu se je vsaj v zadnjem delu igralo po čeških notah. Ondrej Kase, ki je dosegel prvi gol na tekmi, je Toronto v 50. minuti približal na 3:4 in šele slabe pol minute pred koncem je Ondrej Palat, prav tako z drugim golom na tekmi, potrdil zmago gostov s Floride. Steven Stamkos je dosegel kar štiri strelske točke - gol in tri podaje.

V Calgaryju pa je Carolini še enkrat več zmago zagotovil Finec Sebastian Aho. Ta je dosegel vodilni gol za goste in tudi odločilnega v podaljšku. K temu velja dodati, da so kanadski gledalci ponoči razočarani zapuščali svoje dvorane, saj je Montreal izgubil s Chicagom z 0:2, Edmonton pa kljub dvema goloma Leona Draisaitla priti Bostonu z 2:3. Nemec Draisaitl je s 23 goli še naprej najučinkovitejši napadalec sezone, vseeno pa ni mogel preprečiti četrtega zaporednega poraza svoje ekipe.

NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning  3:5
Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks    0:2
Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks      1:2 (kazenski streli)
New York Islanders - Nashville Predators   3:4
St. Louis Blues - Detroit Red Wings        6:2
Calgary Flames - Carolina Hurricanes       1:2 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Boston Bruins            2:3
Seattle Kraken - Winnipeg Jets             0:3
Los Angeles Kings - Dallas Stars           4:0
San Jose Sharks - Minnesota Wild           2:5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.