Šport
20 ogledov

Kopitar in Kralji nič kaj kraljevsko

Anže Kopitar je v tej sezoni zabil že 15 zadetkov za Kralje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kralji iz Los Angelesa so tokrat na domačem ledu ostali brez zadetka. S 3:0 jih je premagal Edmonton. Kopitar je na ledu prebil 21 minut, v tem času pa ni sprožil na tekmečeva vrata.

Na tekmi z Edmontonom Kraljem ni uspevalo nič, tokrat pa je pod zmožnostmi odigral tudi najboljši slovenski hokejist. Kopitar je pri tretjem golu Kanadčanov celo izgubil plošček na sredini igrišča, kar so gosti znali kaznovati. Hokejisti iz Los Angelesa so na tekmečeva vrata streljali le 19-krat, vse poskuse pa je zaustavil Nikolaj Habibulin.

"Igrali smo odlično. Dobro smo pazili na domače napadalce, na drugi strani pa smo zadeli, ko je bilo to najbolj potrebno. Nismo jim pustili veliko prostora, nismo jim podarili veliko ploščkov in jim blokirali kar precej strelov, posebej ob igri z igralcem manj," je po tekmi povedal Habibulin, ki je vpisal svoj 45. shutout kariere. Za Oilers so sicer zadeli Ryan Smyth, še v prejšnji sezoni je igral za Kralje, Lennart Petrell, ki je zabil svoj prvenec v NHL, in Corey Potter.

Kar štiri tekme večera so odločili kazenski streli. New York Rangers so z 2:1 premagali Anaheim Ducks, Philadelphia je doma klonila proti New Jerseyju s 3:4, Florida proti Chicagu z 2:3, San Jose pa je s 4:3 premagal Pittsburgh. Svoj 300. gol v NHLje zabil Clarke MacArthur, ki je Torontu pomagal do zmage s 4:1 v v Columbusu.

 

Ostali dvoboji v ligi NHL:

New York Islanders – Winnipeg Jets 0:3

Detroit Red Wings – Calgary Flames 1:4

Minnesota Wild – Vancouver Canucks  5:1

Phoenix Coyotes – Nashville Predators 0:3


 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.