Šport
2 ogledov

Kopitar in Kralji še četrtič zapored

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na domačem ledu dvorane Staples Center premagalo Buffalo Sabres z 2:0. Oba zadetka je prispeval Tanner Pearson.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar ni sodeloval pri zadetkih svojega moštva, vpisal je en strel v okvir nasprotnih vrat. V vratih Los Angelesa je bil zanesljiv Jhonas Enroth, ki je s 23 obrambami zaklenil domača vrata, za še sedmi karierni shut-out v ligi NHL. Kralje naslednja tekma čaka že v noči na ponedeljek, ko se odpravljajo v goste k mestnim rivalom Anaheim Ducks. Los Angeles je vpisal svojo še četrto zaporedno zmago.

Philadelphia je s 4:2 premagala Arizono, za kar ima veliko zaslug kapetan Claude Giroux, ki se je po treh tekmah odmora vrnil v ekipo, dosegel gol, kar je bila njegova jubilejna 500. točka v karieri. Vrnitev najboljšega strelca letalcev je bila še bolj pomembna, ker je manjkal drugi najboljši strelec Jakub Voraček. Čeh je izpustil prvo tekmo po marcu leta 2012, vmes je nastopil na 286 zaporednih tekmah. Philadelphia je trenutno na devetem mestu vzhodne konference, za osmim, ki še vodi v končnico, zaostaja tri točke.

Osmi je Pittsburgh, ki je tokrat s 4:1 premagal Winnipeg, tudi njemu se je po poškodbi v moštvo vrnil pomemben člen Rus Jevgenij Malkin. Napadalec, ki je manjkal na desetih tekmah, se med strelce ni vpisal, zato pa se je dvakrat član njegovega napada Šved Carl Hagelin.

Še bolj učinkovit je bil na tekmi med Nashvillom in St. Louisom, ki so jo Predators dobili s 5:0, njegov rojak Filip Forsberg. Dosegel je tri gole, vse v drugi tretjini, to je bil že njegov drugi "hat trick" v zadnjih dveh tekmah. Skupno je letos dosegel 26 golov in je že izenačil svoj lanski dosežek, ko je bil novinec. Nashville je s četrto zaporedno zmago trdno zasidral na mestih, ki vodijo v končnico, pred devetouvrščeno Minnesoto ima devet točk prednosti.

Forsberg v soboto ni bil edini Šved, ki je navijače razveselil s tremi goli. To je uspelo tudi Miki Zibanejadu, ki je v Ottawi zagotovil zmago v Calgaryju. Vse tri gole je dosegel v zadnji tretjini, zaostanek z 2:4 je spremenil v vodstvo, ki ga je nato z golom v prazno mrežo le še potrdil Jean-Gabriel Pageau. Obračun v Calgaryju ni bil edini kanadski derbi. Udarila sta se namreč tudi večna rivala Montreal in Toronto, s 4:1 so tekmo dobili gostitelji, za Canadiense je dva gola dosegel Max Pacioretty.

Edina sobotna tekma s kazenskimi streli je bila v Colombusu, kjer je bilo po rednem delu 3:3, nato pa je Florido pokopal uspešno izvedeni kazenski strel Brandona Dubinskega. Izenačena je bila tudi tekma v Dallasu, zmago rendžerjem iz New Yorka je slabe tri minute pred koncem zagotovil Kevin Klein. Colorado in Denver sta tekmo odigrala na denverskem stadionu, pred več kot 50.000 gledalci so s 5:3 slavili gostje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.