Šport
413 ogledov

Kopitar iskreno: "Razpoloženje ni dobro"

anže kopitar los angeles kings nhl
Moštvo Los Angeles Kings je zabeležilo že osmi poraz v sezoni.

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na začetku sezone daleč od pričakovanih rezultatov. Nov poraz jim je v noči na petek prizadejala Minnesota Wild, ki je slavila s 4:1. Anže Kopitar je v slabih 23 minutah enkrat poskusil s strelom na gol.

Minnesoto je vodstvo v 16. minuti popeljal Eric Fehr, v drugi tretjini je bil uspešen še Jonas Brodin, oba sta dosegla prva gola v sezoni. Kyle Clifford je na začetku zadnje tretjine znižal zaostanek na 1:2, za njim pa sta plošček v prazen gol kraljev pospravila še Mikael Granlund in Mikko Koivu. "Ne smemo izgubiti poguma. Moramo se držati načrta, vztrajati in vse skupaj obrniti v naš prid," je po tekmi dejal kapetan kraljev Kopitar.

Minnesota je zmagala četrtič po vrsti, medtem ko je Los Angeles klonil šestič zaporedoma. Na teh tekmah so kralji dosegli osem golov, prejeli pa jih 29. Na zadnjih osmih od desetih tekem so dosegli dva ali manj gola.

"Zdaj smo na točki, ko moramo zmagati. Ko ne zmaguješ, ni zabavno. Manjka nam še nekaj detajlov igre, do katerih moramo priti," je menil trener kraljev John Stevens.

"Razpoloženje ni dobro, kot si lahko tudi sami predstavljate. Nekateri deli naše igre se izboljšujejo, treba bo vse to združiti v 60 minut. To je bistvo. Lahko ponavljamo v nedogled, da se premikamo v pravo smer, a pomembne so zmage. Začeti moramo zmagovati."

Anže Kopitar

Pittsburgh se je kar z 9:1 znesel nad Calgaryjem. Po dva gola sta dosegla Patric Hornqvist in Phil Kessel, Sidney Crosby se je izkazal z golom in dvema podajama. Pingvini so na zadnjih dveh tekmah v Calgaryju dosegli 15 golov.

Boston se je z zmago s 3:0 proti Philadelphii izenačil na vrhu vzhodne konference s Torontom.

Columbus je s 7:4 nadigral St. Louis, še eno ekipo, ki ji na začetku sezone ne gre. Vseeno pa so Blues zbrali dve točki več od Los Angelesa.

Buffalo je s 4:3 premagal Montreal, New Jersey je po podaljšku moral priznati premoč Nashvillu, Chicago je s 4:1 nadigral New York Rangers. Dallas je bil s 5:2 boljši od Anaheima, Edmonton s 4:1 od Washingtona, Arizona pa z enakim izidom od Vancouvra.

Kralji se po desethih odigranih tekmah nahajajo na zadnjem mestu zahodne konference.

Liga NHL, izidi:

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 4:1
(Anže Kopitar brez točke za LA Kings)

Boston Bruins - Philadelphia Flyers 3:0
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4:3
New Jersey Devils - Nashville Predators 3:4 (podaljšek)
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 4:7
Chicago Blackhawks - New York Rangers 4:1
Dallas Stars - Anaheim Ducks 5:2
Edmonton Oilers - Washington Capitals 4:1
Calgary Flames - Pittsburgh Penguins 1:9
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 4:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice