Šport
16 ogledov

Kopitar je spremljal Prevca in Mazejevo

Anže Kopitar Reuters
Hokejisti Los Angelesa so na drugi tekmi krajše turneje zaigrali v New Yorku pri ekipi Rangers in zmagali s 4:2. Slovenski as Anže Kopitar je prispeval podaji za drugi in tretji gol svoje ekipe.

Los Angeles, ki se še vedno bori za uvrstitev v končnico, je pomembno in najbrž tudi ključno serijo petih tekem v gosteh začel z zmago proti New Jerseyju, ko je Anže Kopitar dosegel tri točke (gol in dve podaji), tokrat pa je dvakrat uspešno podal; med strelce so se na kalifornijski strani vpisali Robyn Regehr, Marian Gaborik, Jeff Carter in Jake Muzzin.

Kralji so tekmo sicer nekoliko slabše začeli, na navdušenje domačih navijačev je vratar Jonathan Quick klonil že po 51 sekundah, ko ga je premagal Mats Zuccharello, pozneje pa je zaklenil svoja vrata vse do 57. minute. Takrat so domači dosegli drugi gol, toda po 34 obrambah Quicka je Los Angeles zanesljivo zmagal.

Velik korak proti končnici

"Zelo dobro smo odigrali. Mislim, da sta ti točki zelo pomembni za nas. V tem trenutku še nismo v končnici, ampak mislim, da je bil to zelo velik korak proti njej," se je novih pomembnih točk razveselil Kopitar in dodal: "Zelo dobro se počutim na ledu, kar je po eni strani dober 'timing' glede na to, da se sezona končuje. Upajmo, da bo tako še naprej."

Los Angeles je zdaj po točkah izenačen s Calgaryjem na tretjem mestu v pacifiški skupini. Čeprav gre prvakom spet nekoliko za nohte, slovenski zvezdnik meni, da so takšnega položaja pravzaprav že navajeni: "Seveda ne želimo biti v takem položaju. Veliko rajši bi malo bolj dihali, ampak tako je. V tak položaj smo se spravili sami in zdaj se je treba iz njega izkopati." O svoji igri ne razmišlja, pomembna je samo igra moštva in čim več točk: "Moja statistika je nekaj, s čimer se ne obremenjujem. Kar šteje, sta dve točki za ekipo in ni važno, kakšna bo moja statistika."

Veselil se je uspehov slovenskih športnikov

Kopitar pa se je, ko se je po tekmi v New Yorku srečal z novinarji, spomnil tudi na nedavno končano zimsko sezono v Evropi, ki jo je spremljal tudi sam in se veselil uspehov Tine Maze in Petra Prevca: "Ja, seveda sem ju spremljal. Škoda, da jima je malo zmanjkalo. Tudi Jakov Fak je bil zelo uspešen, pa Žan Košir. Mislim, da smo še enkrat dokazali, da smo slovenski športniki zelo uspešni povsod in v vseh disciplinah."

Otočani, naslednji tekmeci kraljev, so sinoči po kazenskih strelih izgubili z Minnesoto z 1:2, ta pa je dosegla že deseto zmago v nizu na gostovanjih. Po dodatnem delu igre se je končal tudi dvoboj v Pittsburghu, kjer so slavili hokejisti iz St. Louisa, odločilen gol je prispeval Alexander Steen. Scott Hartnell je za Columbus dosegel tri gole od petih za zmago proti Anaheimu, Arizona pa je po podaljšku zmagala v Detroitu, potem ko je že v rednem delu štirikrat vodila za gol; v podaljšku je zadel Mark Arcobello. Podaljšek pa je odločil tudi dvoboj Nashville - Monteral, zmagali so domači, junak pa je bil Filip Forsberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.