Šport
9 ogledov

Kopitar junak prve zmage v sezoni

Anže Kopitar Profimedias
Najboljši slovenski hokejist je v podaljšku tekme z Minnesoto Wild dosegel odločilni zadetek za zmago Los Angeles Kings.

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL prišla do prve zmage v novi sezoni. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je zadel dve minuti in 19 sekund po začetku podaljška, v katerem je njegovo moštvo z 2:1 v domačem Staples Centru premagalo Minnesoto Wild.

Nekdanji dvakratni prvaki lige NHL niso najbolje začeli sezone elitnega hokejskega prvenstva, saj so pred tem vpisali tri poraze, Minnesota pa je doživela prvega v četrtem dvoboju.

"Mislim, da smo danes končno doživeli pravi hokej Kingsov. Po tej zmagi je počutje jasno neprimerno bolj, kot je bilo prej," je dejal Kopitar. Po podaji Tannerja Pearsona, ki je uspešno zaustavil plošček in preprečil nedovoljen položaj, je nato neoviran matiral vratarja Darcyja Kuemperja, ki je zbral 35 obramb. Vratar Jonathan Quick jih je na drugi strani zabeležil deset manj.

Kralji so prevladovali v prvih dveh tretjinah, ko so goste nadigrali z 32:14 v strelih, vendar so le enkrat poslali plošček v mrežo, ko je bil v drugi minuti drugega dela po podaji Milana Lucica in Jeffa Carterja z igralcem več na ledu uspešen Tyler Toffoli. Mikko Koivu je izenačil v šesti minuti tretje tretjine.

V ostalih tekmah so New Jersey Devils po kazenskih strelih izgubili proti San Jose Sharks z 1:2, Detroit Red Wings pa po rednem delu proti Carolina Hurricanes s 3:5. Poraz so morali gostom priznati tudi pri Vancouver Canucks, ki so s 3:4 klonili proti St. Louis Blues, Columbus Blue Jackets so s 3:6 izgubili proti Toronto Maple Leafs, Anaheim Ducks pa so z 0:3 klonili proti Colorado Avalanche. Edino domačo zmago so poleg kraljev vknjižili pri Winnipeg Jets, ki so s 3:1 ugnali Calgary Flames. 3:1

Liga NHL, izid:

New Jersey Devils : San Jose Sharks 1:2**
Detroit Red Wings : Carolina Hurricanes 3:5
Vancouver Canucks : St. Louis Blues 3:4

Los Angeles Kings : Minnesota Wild 2:1*
Anže Kopitar zadel v podaljšku za 2:1

Columbus Blue Jackets : Toronto Maple Leafs 3:6
Winnipeg Jets : Calgary Flames 3:1
Anaheim Ducks : Colorado Avalanche 0:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

 

Anze Kopitar rifles home a wrister in OT - sends #LAKings home 2-1 winners.

Posted by LA Kings on 16. oktober 2015
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.