Šport
12 ogledov

Kopitar k zmagi prispeval podajo

Anže Kopitar je zabil svoj osmi gol v sezoni. (Foto: Reuters)
1/10
Žurnal24 main
Slovenski hokejist Anže Kopitar je minulo noč v statistiko vpisal novo točko. K zmagi kraljev (4:1) je prispeval podajo pri tretjem zadetku, ki ga je dosegel Dustin Brown.

Tekmo si je ogledalo veliko število zvezdnikov, med njimi tudi priljubljeni igralec Vince Vaughn, ki ga najdete tudi v zavihku galerija. Video "vrhunci tekme" pa najdete TUKAJ. Podaja Kopitarja je na 4:30 minuti videa.

Anže je v domači dvorani Staples Center k zmagi prispeval podajo ter zbral tri strele na gol.

Junaka tekme v Kaliforniji sta bila vratar Jonathan Quick s 25 obrambami ter kapetan Dustin Brown, ki je k zmagi v zadnji tretjini prispeval dva zadetka - pri drugem mu je zelo iznajdljivo podal prav Kopitar za vodstvo kraljev s 3:1. Po en zadetek sta k zmagi prispevala še Jarret Stoll in Justin Williams, kralji pa so na uvodu v sezono v četrti tekmi vpisali še tretjo zmago. Ryan Smyth je dodal dve podaji.

"Ne vem, če je zmaga kaj posebnega, a občutki so zelo dobri. Še posebej, ker smo zmagali na takšen način, pred domačimi navijači in proti moštvu, ki nas je lani zaustavilo. To je super. A upam, da nas v tej sezoni čakajo še večje tekme, kot je prvi krog končnice," je po zmagi povedal Brown, ki je prvič zadel le 50 sekund zatem, ko je gostujoči napadalec Daniel Sedin vodstvo gostiteljev znižal na 2:1.

Kralji so to sezono minulo soboto pokvarili že uvodno domačo tekmo Vancouvra, ko so po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 slavili zmago, na domačem ledu pa so bili še prepričljivejši.

"Seveda, da so tekme proti našemu 'krvniku' v lanski končnici prvenstva za nas nekaj posebnega. V njih se želimo še bolj izkazati in pokazati, da bomo letos še trši oreh," je dejal trener kraljev Terry Murray.

Liga NHL, petek:

Los Angeles : Vancouver 4:1
Kopitar je podal pri tretjem zadetku Kingsov

New Jersey : Colorado 2:3

Pittsburgh : N.Y. Islanders 3:2*
* po podaljšku

Columbus : Chicago 2:5


Buffalo : Montreal 1:2

Anaheim : Atlanta 4:5**
**po kazenskih strelih


N.Y. Rangers : Toronto 3:4*
* po podaljšku

Columbus : Chicago 2:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.