Šport
11 ogledov

Kopitar: "Končnica je letos obvezna"

Anže Kopitar Benjamin Kovač
Najboljši slovenski hokejist vseh časov Anže Kopitar se že pospešeno pripravlja na novo sezono med hokejsko elito. Pred startom lige NHL je spregovoril tudi za zurnal24.si.

Je poškodba gležnja že povsem pozabljena?
Pozabljena še ni, je pa sanirana. S tega vidika je vse v najlepšem redu, tako da bom lahko normalno začel sezono.

Kakšen je bil občutek, ko ste prvič po poškodbi zadrsali na led?
Bil sem bolj zadržan kot sicer. Ko sem videl, da je z gležnjem vse v redu, sem bil neobremenjen.

Tudi letos za vašo pripravljenost pred sezono skrbi oče?
Ja. menim, da je tako najbolje. Ne želim nič spreminjati, saj sem na treninge v ZDA vedno prišel odlično fizično pripravljen.

Vaš oče je tudi vaš trener. Kako sprejemate njegovo vlogo trenerja? Znata narediti ločnice?
Zdaj že tako dolgo delava skupaj, da sva se oba navadila na najini vlogi. Ko je trening, se dela, po koncu treninga pa je spet moj oče. Oba sva profesionalca.

Sezona se sicer še ni začela, a imate cilje zagotovo že zastavljene. Je končnica za vas letos obvezna?
Seveda. Še posebej zato, ker smo v klubu naredili določene spremembe na pozitivno. Pričakujemo še kaj več kot le končnico. Vendar pa poudarjam, da je treba iti korak za korakom. Pomembno je dobro začeti sezono in zadržati tekmovalni ritem, ki bi nas popeljal do končnice. Tam pa je povsem nova zgodba, cilji so višji, treba se bo potruditi.

Kako ste letos zadovoljni s sestavo ekipe. Bi kaj spremenili?
Trener je ekipo sestavil zelo dobro. Čakamo še podpis zadnje okrepitve, Drewa Doughtyja, ki je steber obrambe in je zadnje tri sezone prebil v Los Angelesu. Če podpišemo še z njim, bomo zelo konkurenčna ekipa najboljšim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.