Šport
2302 ogledov

Kopitar, kot ga še niste videli

kopitar Print Screen
Najboljši slovenski hokejist je ameriške novinarje povabil v hišo, kjer je odraščal.

Kapetan moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar je v domovini, kjer si nabira novih moči pred prihajajoči sezono lige NHL, gostil ameriške novinarje in predstavnike hokejske franšize iz mesta angelov.

Kopitar, dvakratni zmagovalec Stanleyjevega pokala (2012, 2014), je spregovoril o svojem otroštvu, ki ga je preživel v kraju Hrušice, prvih hokejskih korakih in vlogi kapetana, ki so mu jo Kralji zaupali po koncu sezone 2015/2016.

Že od malih nog se je navduševal nad športnimi aktivnostmi, zato je otroštvo preživel na prostem. Zelo zgodaj se je zaljubil v hokej, za kar je v veliki meri odgovoren njegov oče Matjaž Kopitar, nekdanji slovenski hokejist in kasneje reprezentančni selektor.

Novinarje je odpeljal tudi v hišo, kjer jim jo pokazal sobo, ki sta si jo nekoč delila z bratom.

Los Angeles se mu je v 13 letih zasidral v srce, zato mu danes lahko reče dom. Ostaja razpet med Slovenijo in ZDA, z družino pa se vedno rad vrne v domovino, kjer s prijateljem Tomažem Razingarjem vsako leto organizirata hokejski kamp, vse bolj prepoznaven pa je tudi njegov dobrodelni hokejski turnir na Bledu.

"Anže ima super starše. Zaveda se, da ima obilico talenta, kar je njihova zasluga. Srečo ima, da je dober hokejist, sicer pa je samo običajen človek, tako kot vsi mi. Takšen hoče biti. Samo zato, ker je dober hokejist, še ne misli, da je boljši od drugih."

Luc Robitaille, predsednik LA Kings

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.