Šport
27 ogledov

Kopitar: "Mladi v prvem planu"

"Bolečina je malce še prisotna, a je iz dneva v dan manjša," pravi Anže. (Foto: Žurnal24 main
Slovenski hokejski reprezentant in član moštva Los Angeles Kings, ki igra v ligi NHL, je za našo spletno stran obširno spregovoril o okrevanju po poškodbi, uspehih Kraljev in seveda tudi slovenski reprezentanci.

Anže, za vami je operacija desne noge, kjer ste zlomili mečnico nad gležnjem in strgali vez. Kako ste preživeli operacijo in kako se počutite zdaj? So bolečine še prisotne?
To je bila moja prva večja operacija. Res je, da sem bil poškodovan tudi v prvi sezoni in sem izpustil 10 tekem, a takrat je bila potrebna le rehabilitacija. Tako nisem točno vedel, kaj naj sploh pričakujem, a zdravniki so tukaj opravili zelo dobro delo. To so povedali tudi sami, in ko se zbudiš iz narkoze, je lepo slišati pozitivne besede. Bolečina je malce še prisotna, a je iz dneva v dan manjša. Glede okrevanja bomo še videli. Čaka me še pregled pri zdravnikih, ki bodo povedali, ali mavčna obloga na nogi še ostane ali ne. Morda ga bodo vzeli dol in bom dobil poseben ortopedski škorenj. To je neka nova stvar, ki se lahko natlači in korigira glede na nogo. Kako bo s tem, bomo videli danes po pregledu.

Kako bosta torej potekala rehabilitacija in vaš vsakdan po operaciji, še ne veste?
Kakšna bo terapija, trenutno še ne vem. Zdaj moram le mirovati in nogo držati v zrak, da me ne boli, ker bi vsa kri šla v nogo. Ko se bodo zdravniki in naši klubski fizioterapevti dogovorili med seboj, kdaj bo dobro, da začnem z razgibavanjem, bom začel.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Torej ostajate v Los Angelesu, kjer boste najprej opravili z vsemi terapijami. Boste tudi prve korake na ledu opravili tam ali bo to že v Sloveniji?
V Los Angelesu bom ostal še kar nekaj časa. Načrt potovanja nazaj v Slovenijo še ni narejen. Tega načrta še niti ne mislim delati, saj, kot vem, me bodo tu želeli zadržati malo dlje zaradi fizioterapije, kar je povsem razumljivo. Ko bo enkrat znan potek razgibavanja, bom začel razmišljati o povratku v domovino.

Za vami je nova zelo uspešna sezona v dresu Kraljev. Lahko jo primerjamo s prejšnjimi, a zanima nas, kako ste sami zadovoljni s sezono?
Mislim, da lahko vse skupaj res kar primerjamo. Zelo blizu sem bil tudi povprečju točko na tekmo, nekaj ostalih statistik pa sem uspel izboljšati. Tu mislim predvsem na plus/minus statistiko in tudi boljši odstotek v sodniških metih. To je korak naprej v moji karieri in zrelosti. Upam, da se bom po okrevanju na sezono spet pripravil tako maksimalno, kot sem se do zdaj, in bo šlo v tem slogu še naprej.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Znašli ste se v novi vlogi – v vlogi najzvestejšega gledalca tekem LA Kings. Kako se počutite ob tem, ko soigralce gledate preko TV-sprejemnika?

Povedano po pravici, je veliko lažje igrati kot gledati. Na ledu se pojavi veliko manj misli o tem, kaj in kako bo, saj nimaš toliko časa razmišljati kot doma na kavču, kjer gre vse bolj počasi. Tam vidiš, kaj se dogaja po celi ledeni ploskvi. Vsekakor ni prijetno takole gledati soigralcev, a poškodba je poškodba. Sedaj po najboljših močeh navijam za naše fante.

Če lahko tako rečem, se generacije zdaj nekako menjajo in mladi igralci prihajajo v prvi plan, starejši pa so v tretjem, četrtem napadu. Mislim, da je to super za slovenski hokej, da ti mladi igralci dobijo še izkušnje z velikih tekmovanj. Upajmo, da so bodo čim bolje odrezali, seveda si želim, da bi obstali v skupini A.
Anže Kopitar
Kaj napovedujete svojemu moštvu? Do kam, menite, lahko pride? Končnica je praktično zagotovljena.

Končnica je že pred vrati, a ni še konec. Zadnje štiri tekme bodo zelo težke, ob tem pa napadamo četrto mesto v konferenci in prednost domačega igrišča. Te tekme pomenijo veliko, kar se pa tiče same končnice, pa nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, kar smo videli v lanski sezoni. Tu je vedno napeto, zanimivo, želim pa seveda, da Kralji pridejo čim dlje.

Vaše misli pa bodo usmerjene tudi k slovenski reprezentanci. Po dolgotrajnih ugibanjih je ob poškodbi žal postalo jasno, da v nobenem primeru ne boste zaigrali za Slovenijo. Kako boste spremljali reprezentanco in kakšne možnosti ji pripisujete?

Že v zadnjih nekaj letih so mladi fantje pokazali, da lahko igrajo za člansko reprezentanco, kar je super. Če lahko tako rečem, se generacije zdaj nekako menjajo in mladi igralci prihajajo v prvi plan, starejši pa so v tretjem, četrtem napadu. Mislim, da je to super za slovenski hokej, da ti mladi igralci dobijo še izkušnje z velikih tekmovanj. Upajmo, da so bodo čim bolje odrezali, seveda si želim, da bi obstali v skupini A. Kakšne so realne možnosti o tem že v prvem krogu … Skupina je, kot vemo,  zelo težka, najverjetneje pa bomo dve točki lovili proti Nemcem, kar pa bo zelo težko. Treba bo iti iz tekme v tekmo brez strahu, kako se bodo odvile, pa bomo videli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.