Šport
7 ogledov

Kopitar na robu izpada

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice lige NHL na robu izpada. V dvoboju s San Josejem so v zaostanku 1:3. Četrta tekma je bila tako kot vse dosedanje zelo izenačena, na koncu pa so se domači hokejisti veselili zmage s 3:2.

To je šele prva tekma v seriji, ki so jo dobili domači igralci. V Los Angelesu so namreč uvodni dve zmagali Sharks, v San Joseju je prvo dobil Los Angeles, tokrat pa je San Jose v zadnji tretjini povedel s 3:0 in prišel do vodstva v zmagah 3:1.

Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem zadetku Kings, ki ga je dobrih 13 minut pred koncem dosegel Luke Schenn, pred tem je bil za goste natančen tudi Trevor Lewis. Da je bila tekma izenačena in negotova, kaže tudi število obramb obeh vratarjev, oba sta uspešno posredovala 26-krat. Domači so vse tri gole dosegli ob igralcu več na igrišču, strelci so bili Brent Burns, Joe Pavelski in Patrick Marleau. Peta tekma bo prav tako v San Joseju, in sicer v noči iz nedelje na ponedeljek.

"Izgubili smo zaradi izkoristka številčne premoči. Oni so priložnosti izkoriščali, mi ne. To je to," je bil redkobeseden gostujoči napadalec Dwight King, ki pa je potrdil, da se ekipa ne bo predala, česar se dobro zaveda tudi trener San Joseja Peter DeBoer: "Vemo, kakšen značaj imajo igralci L. A. Niso bili zastonj v štirih letih dvakrat prvaki. Moramo ostati na trdnih tleh, kot da je izid v zmagah 0:0. Moramo še naprej garati."

Pred izpadom tudi Letalci in Divjaki

V podobnem položaju kot kralji sta tudi Philadelphia in Minnesota, ki prav tako zaostajata z 1:3. Philadelphia, ki bi se lahko po četrti tekmi že poslovila, se je proti Washingtonu z zmago 2:1 začasno rešila, reševati pa se bo morala v nadaljevanju serije tudi Minnesota, ki je v četrtem obračunu z 2:3 doma izgubila proti Dallasu. Na obračunu med New York Islanders in Florido Panthers pa je rezultat v zmagah 2:2, potem ko so četrto tekmo z 2:1 dobili otočani.

Philadelphii se je obrestovalo, da je po petih letih v tekmi končnice na golu spet stal Čeh Michal Neuwirth, ki je zamenjal Steva Masona. Branil je odlično, zbral 32 obramb, 14 v zadnji tretjini, ko so imeli tekmeci nekaj lepih priložnosti za izenačenje. Njegovo delo sta v napadu dopolnila "rookie" Shayne Gostisbehere, 23-letni branilec je dosegel svoj prvi gol v končnicah, ter Andrew MacDonald.

"Nismo delali neumnih prekrškov, kar je bil eden od naših glavnih ciljev. V prvih treh tekmah je Washington zelo dobro izkoriščal številčno premoč, tokrat je imel le dve tovrstni priložnosti, obakrat je bil neuspešen. Zelo zadovoljen sem svojo predstavo, naša obramba mi je omogočila, da se našel ritem, potem pa je bilo vse lažje," je po zmagi dejal Neuwirth, ki ga je na začetku zadnjega dela, ko je znižal zaostanek na 1:2, premagal le T.J. Oshie.

Prvič v seriji je branil tudi vratar Dallasa Antti Niemi, tudi on je igrišče zapuščal zmagoslavno. Zbral je 26 obramb, poleg njega pa je za zmago gostov zaslužen njihov "power play", s katerim so imeli v zadnjem času težave, tokrat pa so bili ob številčni prednosti dvakrat uspešni. Vse tri gole so dosegli v drugi tretjini, strelci so bili Aleš Hemsky, Patrick Eaves in Jason Spezza, za domače, ki so vodili z 1:0 in 2:1, sta gola dosegla Jason Pominville ter Charly Coyne.

Petrovic z golom kariere

Tekmo v New Yorku je z golom v zadnjem delu odločil Alex Petrovic. Doslej je v štirih letih in 112 nastopih dosegel le dva gola, nobeden od njiju ni bil tako pomemben kot tokratni. Še pred njegovim golom je vodstvo Floride izničil John Tavares, medtem ko je gol za panterje dosege Teddy Purcell, prva dva gola sta padla v "power playu". Purcellu je pri golu podal Jaromir Jagr, to je bila že Čehova 200. točka v končnicah. Pri tem je na lestvici vseh časov na petem mestu.

Liga NHL, končnica, izidi:

Vzhod:

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 2:1 /1:3/

New York Islanders - Florida Panthers 2:1 /2:2/


Zahod:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 3:2 /3:1/
Anže Kopitar ena podaja v 20 minutah za Los Angeles

Minnesota Wild - Dallas Stars 3:2 /1:3/

Komentarjev 1
  • Avatar krojac
    krojac 08:15 21.april 2016.

    Nič ne bo s Slovensko himno!