Šport
2 ogledov

Kopitar nezadovoljen z mladimi igralci

slovenska hokejska reprezentanca matjaž kopitar EPA
Reprezentančni prijateljski turnir se je za slovensko hokejsko izbrano vrsto razpletel z drugim mestom. Slovenski selektor se z Dunaja vrača z mešanimi občutki.

Kopitarjeva ekipa je tekmovanje začela slabo, s porazom proti Avstriji. A bolj kot to, da so klonili proti tradicionalnim tekmecem, proti katerim so prej dosegli štiri zmage zaporedoma, je selektorja zmotil pristop nekaterih igralcev in splošna nizka raven, na kateri je delovala Slovenija uvodni dan.

Tudi zato je na drugi tekmi s pomlajeno Slovaško skrajšal klop, mladim ni več ponudil toliko priložnosti, izkušeni stari mački - vseh nosilcev igre sicer zaradi poškodb in odpovedi ni bilo - pa so prevzeli breme na svoja ramena. "Z nekaterimi se bomo videli, z drugimi pa ne. Igralci, ki bodo prej končali tekmovanja, morajo sami skrbeti zase, vedo, kaj morajo delati, drugače pa se 1. aprila začnejo priprave," pravi Kopitar o tem, da ga mladi del ekipe, ki jo je imel na voljo, ni navdušil in da vsi ne bodo videli nadaljevanja reprezentančne zgodbe v tej sezoni.

"Mislim, da je bilo proti Slovaški najbolje, ker nas je nasprotnik v to prisilil. S prvo tekmo ne moremo biti zadovoljni, zadnja tekma pa je pač zadnja in zmaga tisti, ki ima več volje ali znanja. Popuščali ne bomo, skušali bomo vedno igrati pošteno od začetka do konca in to nam je danes uspelo," je po zadnji tekmi z Italijo dejal Kopitar.

''Veliko jih trenutno ne igra. To je problem''

Ozadje tega, da ni bil zadovoljen s pristopom in nastopom nekaterih mlajših članov ekipe in zakaj ti igralci težko dosegajo njegove zahteve, pa je po njegovem mnenju povsem enostavno. "Veliko jih trenutno ne igra po klubih. To se pozna. Če bi imeli doma dva stabilna kluba, bi ti fantje igrali ligo Ebel, imeli dobro tekmovanje, veliko minut in to bi bilo to. Tako pa so po tujini, se borijo za mesta, eni uspešno, eni neuspešno ... to je problem," pravi selektor.

Rodman športno čestital Avstrijcem

Slovenija je turnir slabo začela in bolje nadaljevala in končala. Eden od najbolj izkušenih v slovenski vrsti Marcel Rodman pa pravi, da ne bi bilo nič drugače, če bi bil vrstni red tekem drugačen in bi z domačini Avstrijci igrali zadnji dan. "Urnik je, kakršen je. Morali bi biti bolje pripravljeni nanje, morda smo bili malo tudi psihično preveč zadovoljni, ker jih zadnje čase redno premagujemo in smo mislili, saj bo, ko pa je bilo treba, nismo mogli obrniti tekme. Izgovorov je lahko več, a ne glede na to, ali je tekma druga, tretja ali četrta, bili so boljši," je bil odkrit Rodman.

Kapetan ekipe Tomaž Razingar pa je na kratko analiziral dogajanje v dunajski dvorani: "Slaba prva tekma, dve zmagi pozneje. Malo nihanj v igri, malo spremenjena zasedba ... Dobre in slabe stvari, slabe bo treba odpraviti do prvenstva in graditi na dobrih. Lepo, da smo jih dobili po riti na prvi tekmi in videli, da ni vse tako idealno, če odstopimo od tistega, kar se od nas želi."

Selektor in reprezentanti so odkrito priznali, da je bil uvod proti Avstriji slab. "Če je dobro, je dobro, če je slabo, je pa slabo. Prva tekma je bila slaba, prva tretjina proti Slovaški tudi ni bila idealna. Druga in tretja tretjina sta bili proti Italiji boljši, en napad pa je odstopal, Tičar je na vrhunski ravni. Veliko dobrih stvari in slaba prva tekma," je črto pod dunajsko dogajanje potegnil Razingar.

Risi na Dunaju okrnjeni

Slovenija na Dunaju ni bila v popolni postavi, manjkali so številni udarni aduti (Mitja Robar, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Jan Muršak, Robert Sabolič), je pa soigralce prišel pozdravit Žiga Jeglič, ki se je na tekme vozil iz bližnje Bratislave. "Jegla" jo je nesrečno skupil na zadnji klubski tekmi, ko so mu z drsalko porezali roko, a upa, da se bo lahko kmalu vrnil na led in pomagal tudi slovenski izbrani vrsti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.