Šport
19 ogledov

Kopitar ni zadel na loteriji

Zmaga oziroma tri točke so tisto, kar Kings potrebujejo za končnico. (Foto: Reut Žurnal24 main
Loterijo kazenskih strelov so Los Angeles izgubili. Saku Koivu, ki je izsilil podaljšek, je bil edini, ki je zadel kazenski strel, in Anaheim Ducks so zmagali z 2:1. Z maščevanjem v torek si lahko zagotovijo končnico.

Štiri tekme pred koncem rednega dela sezone Los Angeles Kings še vedno niso stoodstotno v končnici, a na sedmem mestu bi morala biti prednost sedmih točk pred devetimi Calgary Flames zadostna. V noči na nedeljo so si priborili točko, potem ko so po streljanju kazenskih strelov z 1:2 izgubili proti Anaheim Ducks (ti so že izven končnice). Anže Kopitar in soigralci so se po srečanju znova tolkli po glavi, saj so od zadnje minute prve tretjine (ko je zadel Jack Johnson) vodili 1:0, nakar je Finec Saku Koivu minuto in pol pred koncem srečanja po napaki Kopitarja v obrambi zadel in izsilil podaljšek. Loterijo kazenskih strelov so dobili Rački, potem ko so Kopitar, Johnson in Dustin Brown zapravili vsak svoj poskus, Koivu pa je Jonathana Quicka premagal. Kings si lahko končnico zagotovijo na naslednji tekmi, ko bodo šli po maščevanje v bližnji Anaheim.

Liga NHL, tekme 3. 4.:

Phoenix Coyotes : Edmonton Oilers 3:2 (po kazenskih strelih)
Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 1:2 (po kazenskih strelih)
Pittsburgh Penguins : Atlanta Trashers 4:3 (po podaljšku)
N. Y. Islanders : Ottawa Senators 4:1
Detroit Red Wings : Nashville Predators 3:4 (po podaljšku)
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 1:2 (po podaljšku)
Montreal Canadiens : Buffalo Sabres 3:0
Corolina Hurricanes : New Jersey Devils 0:4
Florida Panthers : N. Y. Rangers 1:4
Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 2:3
Dallas Stars : St. Louis Blues 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.