Šport
4 ogledov

Kopitar novi selektor

Zakaj pa ne bi bile olimpijske igre naš cilj, pravi Matjaž Kopitar. (Foto: Saša Žurnal24 main
Po izpadu Slovenije iz elitnega razreda svetovnega hokeja je bilo jasno, da bo v vodstvu Hokejske zveze Slovenije (HZS) prišlo do sprememb. Tako v vodstvu kot na klopi.
 
 

Selektor bi moral biti nekdo, ki ni obremenjen s preteklostjo in bi reprezentanco zasnoval na novo.

Dejan Kontrec

 
Čeprav predsednik Hokejske zveze Slovenije Damjan Mihevc odstopa uradno še ni podal, pa je bolj ali manj jasno, kdo ga bo nasledil. Po naših informacijah bo na Mihevčevo mesto prišel podžupan Maribora, član upravnega odbora hokejskega kluba Maribor in član predsestva HZS Andrej Verlič. Ni skrivnost, da si Mariborčani v prihodnosti želijo zaigrati v ligi Ebel in z Verličem na tem položaju bi jim to lažje uspelo.

 
 

Ni toliko pomembno, kdo bo selektor, kot to, da bo svoje delo opravljal profesionalno in načrtno. Reprezentanca je odsev našega hokeja v svetu.

Bojan Zajc

 
Kopitar namesto Waltina
Navijače najbolj zanima, kdo bo na članski klopi nasledil Šveda Matsa Waltina, ki mu je v četrtek potekla pogodba s HZS. To bo dosedanji pomočnik Matjaž Kopitar, ki naj bi podpisal triletno pogodbo. Sprememba se obeta tudi na položaju športnega direktorja, kjer naj bi Matjaža Žargija zamenjal Pavle Kavčič. Žargi se seli na mesto poslovnega direktorja, odnose z javnostmi pa bo znova prevzela Špela Predan. Za komentar smo želeli povprašati tako Verliča kot Kopitarja in Kavčiča. Podžupana v petek na občini ni bilo, tudi telefon službe za odnose z javnostmi je zvonil v prazno. Kopitar je bil od petka nedosegljiv, Kavčiča pa smo zmotili med sestankom, a je njegov odziv bil: “Ha ha, prvič slišim.” Bomo videli že konec meseca, ko bo izredna skupščina. HZS je sicer že kar nekaj let v rdečih številkah, dolg pa naj bi znašal 1,5 milijona evrov. Glavni krivec za to naj bi bil predhodnik Mihevca Ernest Aljančič, ki naj bi s podporo uprav obeh največjih klubov Tilia Olimpija in Acroni Jesenice v ozadju vlekel vse niti rošad v HZS.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.