Šport
25 ogledov

Kopitar: "Novince želim na tekmi!"

Selektor Kopitar na ponedeljkovem treningu v Tivoliju. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Slovenska hokejska reprezentanca je v ponedeljek trenirala v Tivoliju. Selektor Matjaž Kopitar pred pripravljalno tekmo s Kazahstanom pravi, da ima med novinci lepo priložnost Jaka Ankerst.
Mogoče bi dejal le, da ima Jaka Ankerst lepo priložnost za SP. Izkazal se je. Že dlje vem, da je velik potencial, čaka pa ga še delo, delo in še enkrat delo.
Matjaž Kopitar

V ponedeljek ste imeli pravzaprav dva ločena treninga ...
To je bilo zato, da so fantje, ki so se šele pridružili reprezentanci, videli, kaj se bo sploh zahtevalo od njih. Tako smo opravili en trening z novinci in enega s tistimi, ki že dlje trenirajo in so zaigrali tudi na obeh tekmah na Madžarskem. Novim hokejistom, večina jih prihaja z Jesenic in iz Olimpije, so se razložile nekatere reči. V nadaljevanju bomo trenirali skupaj.

Kaj sta vam pokazali tekmi na Madžarskem?
Na Madžarskem so bili nekateri zelo mladi igralci. Mislim, da je bila to za njih zelo dobra izkušnja. Bili so zelo marljivi in ob konstantnem delu bodo napredovali. To bi bil uspeh zanje in ves slovenski hokej, ki ima zelo majhno bazo. To je treba razširiti. Je težko, saj fantje nimajo veliko priložnosti za igro, vendar jim bomo poskušali pomagati. Nekaj želimo narediti v tej smeri.

Vas je kdo od mladeničev prepričal, da ga boste vzeli s seboj na svetovno prvenstvo (SP) na Slovaško?
Ne, ne. Ne bi govoril o imenih. Mogoče bi dejal le, da ima Jaka Ankerst lepo priložnost za SP. Izkazal se je. Že dlje vem, da je velik potencial, čaka pa ga še delo, delo in še enkrat delo. 

Nekateri, ki so že igrali na Madžarskem, bodo deležni počitka. Na delu želim videti vse druge. Vsi bodo dobili priložnost. Trening je eno, tekma pa povsem drugo. Novince želim videti na tekmi.
Matjaž Kopitar

Čaka vas tekma s Kazahstanom. Je to najmočnejši tekmec pred SP?
Če povem po pravici, moči Kazahstana trenutno ne poznam. Ta tekma je vskočila v zadnjem trenutku. Je vsekakor dobrodošla, zlasti za igralce, ki so se zdaj priključili pripravam. Ti bodo morali preklopiti na nekoliko višji tempo. Nekaj večjih ambicij za samo tekmo ni, želim si le ogledati nove igralce in videti, kdo je blizu in kdo daleč od nastopa na SP.

Na seznamu imate zdaj še 34 hokejistov. Vsi proti Kazahstanu ne bodo mogli zaigrati.
Nekateri, ki so že igrali na Madžarskem, bodo deležni počitka. Na delu želim videti vse druge. Vsi bodo dobili priložnost. Trening je eno, tekma pa povsem drugo. Novince želim videti na tekmi.

Za konec tedna vas čaka še pot v Francijo. Bodo tja odpotovali vsi, ki so še na seznamu?
Že prej bomo malce skrčili seznam, v Francijo pa bodo šli tudi nekateri, ki na SP ne bodo zaigrali. Tako bodo nekateri v Franciji dobili priložnost za igro le na eni tekmi. Upam, da bo zdravstveni bilten v redu. Vsekakor bosta verjetno na obeh tekmah zaigrali udarni peterki.

Kdaj bo objavljen zadnji seznam?
Ne vem. Pričakujemo še Roka Pajiča in Jana Muršaka. Za zadnjega še nismo dobili odgovora, ali ga bo klub pustil zaigrati na Slovaškem. Ko se nam bosta pridružila, za Jana sicer slabo kaže, bo moral še kdo zapustiti reprezentanco. Zdaj še ne bi delal nekaterih rezov, saj se lahko zelo hitro kdo poškoduje in bi bilo nato treba koga nadomestiti z nekom, ki bi bil že zunaj treningov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.