Šport
61 ogledov

Kopitar: "O Sočiju še nisem veliko razmišljal"

Kopitar Slovenija BiH prijateljska tekma Podmežakla Jesenice Saša Despot
Anže Kopitar je strnil pričakovanja pred novo, zanj že osmo po vrsti, sezono v ligi NHL. O olimpijskih igrah še ni veliko razmišljal.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar letos resda ni ponovil sanjskega dosežka iz leta 2012, ko je z Los Angeles Kings osvojil Stanleyjev pokal, stare navade pa je zadržal. Pred novo sezono v ligi NHL se je lotil preverjenega recepta in prvi del priprav opravil v Sloveniji, prijetni, a naporni delovni dnevi v domačem okolju pa se iztekajo.

Kopitar, ki se je v minuli sezoni skupaj s svojimi kalifornijskimi soigralci uvrstil v finale zahodne konference, kjer so nato morali priznati premoč kasnejšim zmagovalcem iz Chicaga, pa si bo vendarle zapomnil letošnje poletje. Takoj po vrnitvi iz ZDA je na Otočcu dahnil usodni da svoji dolgoletni spremljevalki Ines in si privoščil nekaj počitka, nato pa že začel s trenažnim procesom za dolgo in naporno sezono 2013/14. Ta bo zanj zagotovo nekaj posebnega, poleg neizprosnih bojev na ledenih severnoameriških ploskvah v NHL bo prvič zastopal slovenske barve na zimskih olimpijskih igrah, ki bodo februarja prihodnje leto v ruskem Sočiju.

"Prav 'fletno' mi je"

Kopitar je bil po lanski izjemni medijski izpostavljenosti zavoljo zmagoslavja v Stanleyjevem pokalu deležen nekoliko manjše pozornosti, bilo je tudi manj medijskih srečanj. "Letos je bilo manj tovrstne norije. Od lanske izkušnje sem se tudi nekaj naučil, medijski program sem skrčil in imel več časa za počitek," je dejal Kopi, ki se bo onkraj luže odpravil v začetku prihodnjega tedna in začel osmo sezono v ligi NHL. "Čas hitro čas beži, zares hitro. Ko si 'mulc' sanjaš in upaš na eno tekmo, morda eno sezono v ligi NHL. Glede na to, da je pred menoj še osma sezona, mi je prav 'fletno', glede tega se zares ne morem pritoževati," je dejal Kopitar.

Kralji bodo takoimenovani klubski dan imeli 8. septembra, tri dni kasneje pa bodo začeli skupne priprave za novo sezono. Minulo sezono je zaznamoval "lockout", po večmesečnih pogajanjih pa so jo nato vendarle izpeljali, a v skrajšani obliki. V njej se kraljem ni izšlo po željah, čeravno so se v končnici prebili do konferenčnega finala, polni pričakovanj pa vstopajo tudi v sezono 2013/14.

Anže Kopitar (Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings) | Avtor: Reuters Reuters
"Velika pričakovanja"

"Pričakovanja znotraj naše ekipe so zelo velika. Na zunaj bomo deležni nekoliko manjšega pritiska, saj nismo v vlogi branilcev naslova, verjemite pa mi, da je v naši garderobi veliko pozitivnega naboja in da vseskozi drug drugega spodbujamo k najvišjim ciljem, zagnanosti, zmagam," je dejal Hrušičan.

"Jedro naše ekipe je mlado. Mike Richards in Jeff Carter imata osemletni pogodbi, lani sta sodelovanje podaljšala Dustin Brown in vratar Jonathan Quick, tudi mene pogodba s Kralji veže še za tri leta, kar je lepa doba. Ekipa je po koncu minule sezone resda doživela nekaj manjših kadrovskih sprememb, vendar je jedro ekipe bolj ali manj ostalo nespremenjeno. Naš trener Darryl Sutter in generalni manager Dean Lombardi vsako leto nekoliko spremenita in osvežita igralski kader, a drastične spremembe je za pričakovati zgolj v primeru spora znotraj slačilnice, a mislim, da do njih ne bo prišlo," je glede situacije v klubu še dodal Kopitar.

O olimpijskih igrah še ni razmišljal

Kopitarjeva želja za prihodnjo sezono je, da se ponovi leto 2012, na reprezentančnem prizorišču pa bo zanj in za njegove soigralce zagotovo višek premierni nastop na olimpijskih igrah v Sočiju.

"Če sem iskren, o tem poleti nisem veliko razmišljal. Zdaj sem v obdobju, ko se moram čim bolje pripraviti za začetek sezone, do februarja pa je še kar nekaj časa. Zaradi olimpijskih iger sezona ne bo drugačna, februarski 14-dnevni premor v ligi NHL bomo pač morali nadoknaditi, glede na letošnjo izkušnjo in strnjen program tekem pa to ne bo nekaj posebnega. Na zadnjih olimpijskih igrah v Vancouvru so igralci zamudili odprtje iger. Upam, da bo zaradi časovne razlike drugo leto drugače, pa tudi do mojih reprezentančnih soigralcev bi bilo korektno, če bi na prizorišče prišel vsaj nekaj dni pred začetkom turnirja," je na koncu dejal Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.