Šport
40 ogledov

Kopitar ob vrnitvi pustil svoj pečat

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Slovenski reprezentant Anže Kopitar se je po petih tekmah odsotnosti spet vrnil na ledene ploskve in takoj prispeval k zmagi Los Angeles Kings.

Slovenski zvezdnik v severnoameriški hokejski ligi NHL Anže Kopitar se je po petih tekmah premora zaradi poškodbe zapestja vrnil na led. In to uspešno, saj so njegovi Los Angeles Kings s 4:2 premagali New York Islanders, Slovenec je podal pri prvem golu, ki ga je za vodstvo z 1:0 dosegel Alec Martinez.

Za kralje, ki so zabeležili četrto zaporedno zmago in 11. v sezoni, je dvakrat v polno zadel Dwight King, enkrat pa še Jake Muzzin, za goste je bil dvakrat natančen Anders Lee. Los Angeles, ki si je zmago zagotovil v zadnji tretjini, v kateri je s tri gole dosegel v razmaku 44 sekund, je trenutno s 23 točkami na petem mestu v zahodni konferenci.

Vodilni Chicago ima pet točk več, v dvoboju s San Josejem pa je zamudil priložnost, da na skupni lestvici ligi dohiti Montreal. Izgubil je z 1:2, izkazala pa sta se oba vratarja, tako Martin Jones pri morskih psih kot Corey Craford pri Chicagu sta zbrala 33 obramb, slednji je dvakrat klonil v prvi tretjini, ko sta ga premagala Logan Couture in Joel Ward. Za Chicago poraz ni bila edina slaba reč na tekmi, zagotovo jih v slabo voljo spravlja dejstvo, da je moral zaradi poškodbe predčasno v slačilnico kapetan Jonathan Toews.

Ovečkin s hat-trickom prehitel Jagra

Pittsburgh je v gosteh kar 6:1 ugnal New York Rangers, prvi zvezdnik Pingvinov Sydney Crosby je v statistiko vpisal dva gola in podajo. Crosby je v sezoni dosegel že 14 golov, čeprav je zaradi poškodbe manjkal na šestih tekmah, je trenutno najboljši strelec lige.

Dva gola manj ima na svojem računu Rus Aleks Ovečkin, ki je bil najzaslužnejši za zmago Washingtona proti St. Louisu. Dosegel je tri gole, to je bil njegov 16. "hat trick" in je v tem najboljši med aktivnimi igralci, prehitel je namreč češkega veterana Jaromirja Jagra. Ovečkinov Washington je St. Louis premagal s 4:3.

Najučinkovitejši igralec lige je trenutno Connor McDavid, napadalec Edmontona, v svoji zbirki ima 27 točk, tri je vpisal na tekmi proti Coloradu, na kateri je njegova ekipa zmagala 6:3, čeprav je po dveh tretjinah zaostajala z 2:3. McDavid je v statistiko vpisal gol in dve podaji, še učinkovitejši pa je bil tokrat njegov soigralec, veteran Milan Lucic, ki je prispeval gol in tri podaje.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - New York Islanders 4:2
Anže Kopitar: podaja za Los Angeles

Minnesota Wild - Winnipeg Jets 3:1
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 1:2 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 5:4 (kazenski streli)
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 1:6
Washington Capitals - St. Louis Blues 4:3
Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 0:2
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 4:2
Nashville Predators - Dallas Stars 5:2
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 2:1
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 3:6
Phoenix Coyotes - Vancouver Canunks 1:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.