Šport
14 ogledov

Kopitar odločil v podaljšku!

Anže Kopitar se je veselil svojega prvega gola in prve zmage v končnici lige NHL
1/9
Žurnal24 main
Anže Kopitar je dosegel svoj prvi zadetek v končnici. Še več: bil je to zlati gol v podaljšku! Z zmago 3:2 so Los Angeles Kings serijo z Vancouver Canucks v prvem kolu končnice izenačili na 1:1.
Tretja tekma med Kings in Canucks bo v noči na torek. To bo prva tekma končnice v Staples Centru po osmih letih.

Los Angeles Kings so tudi na drugi tekmi prvega kola končnice lige NHL igrali podaljšek. In ko smo se že bali, da se lahko ponovi prva tekma (in številne iz rednega dela, ki so jih izgubili v podaljšku), je udaril slovenski hokejski ponos, Anže Kopitar. Tekla je osma minuta podaljška. Kings so imeli power play. Drew Doughty in Jack Johnson sta pripravila prostor za strel Kopitarja. Prvi strel je blokiral Ryan Kesler, a je edini Slovenec v NHL prišel do odbitega ploščka in ga še drugič poslal proti golu Roberta Luonga. Zlati olimpijec je strel skoraj ubranil, nakar mu je s palice ušel v gol.

Tokrat smo imeli tudi nekaj sreče.
Anže Kopitar, ki s Kings v podaljških letos ni imel veliko sreče

Tekma se je za Los Angeles začela slabo, saj sta že v prvi tretjini za 2:0 Vancouver Canucksov zadela Steve Bernier in strelec zmagovitega gola s prve tekme Mikael Samuelsson. Kings so se vrnili v igro sredi druge tretjine, ko sta v razmaku dveh minut za 2:2 zadela Fredrik Modin in Wayne Simmonds. Junak tekme Kopitar je v prvi izjavi poudaril, kako pomembna je ta zmaga: "To je zelo bučna dvorana, kjer je težko igrati in zato je to, da odhajamo v Los Angeles z izenačeno serijo, zelo velika stvar za nas."

Liga NHL, 1. kolo končnice, tekme 17. 4.:

Vzhod
Bufallo Sabres : Boston Bruins 3:5 /1:1/
Washington Capitals : Montreal Canadiens 6:5 (po podaljšku) /1:1/

Zahod
Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 2:3 (po podaljšku) /1:1/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.