Šport
37 ogledov

Kopitar ostaja prikovan na klop

Los Angeles Kings Profimedias
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se še ni vrnil na ledene ploskve v ligi NHL. Zaradi poškodbe, uradno gre za poškodbo zgornjega dela telesa, je izpustil še četrto zaporedno tekmo.

Tekmo v do zadnjega kotička zapolnjeni dvorani Staples Center so bolje začeli gostje z vzhodne obale Združenih držav Amerike. Vragi so povedli že v četrti minuti, ko je bil uspešen John Moore.

Čeprav so kralji v nadaljevanju skušali izenačiti, jih je znova pestila neučinkovitost. Podjetna in napadalna igra se je kalifornijski ekipi obrestovala v drugi tretjini. Alec Martinez je v 25. minuti zabil za izenačenje, minuto in 40 sekund pred koncem tretjine pa je Tanner Pearson poskrbel za prvo vodstvo.

Domači navijači na tretji gol niso čakali prav dolgo. Jeff Carter je bil uspešen že po 45 sekundah zadnje tretjine, v mrežo je pospravil lastni odbitek za še sedmi gol v tej sezoni. Carter je bil na 19 tekmah nove sezone najučinkovitejši igralec Los Angelesa, tako po številu golov kot tudi po številu točk, zbral jih je že 14. Domači so do konca zdržali napad gostov. Izkazal se je vratar Peter Budaj, ki ga je v tem delu ukanil le Nick Lappin. Končni izid je postavil Jake Muzzin 28 sekund pred koncem z zadetkom v nebranjeno mrežo.

Los Angeles ostaja v Kaliforniji. Kralje danes po tamkajšnjem času čaka mestni derbi pri Anaheim Ducks, vodilni ekipi tihomorske skupine. Kralji, ki so slavili drugič po vrsti, si v razvrstitvi pacifiške divizije, ob eni odigrani tekmi več, 19 točk delijo s San Jose Sharks. Vodilni racmani imajo dve točki več.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 4:2
Anže Kopitar ni igral zaradi poškodbe

Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 0:3
Boston Bruins - Winnipeg Jets 4:1
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 2:1 (kazenski streli)
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2:1
Ottawa Senators - Florida Panthers 1:4
Dallas Stars - Edmonton Oilers 2:5
St. Louis Blues - Nashville Predators 3:1
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2:3
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 3:2 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 3:4 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.