Šport
13 ogledov

Kopitar po poškodbi še močnejši

Žurnal24 main
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je kljub poškodbi zadovoljen z letošnjo sezono. Za naslednjo pa načrtuje, da bo še močnejši in boljši. S Kralji znova želi v kočnico lige NHL.

Slovenski javnosti se je v soboto ob robu dobrodelnega turnirja v golfu, kjer je soorganizator, predstavil slovenski hokejist Anže Kopitar, ki uspešno okreva po marčevski poškodbi noge. Kot pravi, je okrevanje hitro, seveda pa bo potreboval še nekaj časa, preden bo stoodstotno nared.

Kopitar si je nogo poškodoval 26. marca in njegovo okrevanje je bilo v središču pozornosti na zdaj že tradicionalni domači predstavitvi. "Zdaj je stanje dobro, a seveda bo treba pred vrnitvijo okrepiti predvsem posamezne mišične skupine, saj praktično dva meseca nisem mogel stopiti na nogo. Zdaj že delam določene vaje za gleženj, a vse to mora ostati še precej pod nadzorom. Nič mi ni treba hiteti, konec julija, na začetku avgusta bom spet na ledu," pa je bil okrevanja vesel prvi slovenski igralec v severnoameriški ligi NHL.

Ne skrbi ga, da ne bi bil dobro pripravljen za prihajajočo sezono. "Bili so že primeri, ko je igralec prišel nazaj celo z bolj okrepljenimi mišičnimi skupinami, kot je bilo to pred poškodbo, in v to smer je treba delati," je o poškodbi še povedal Hrušičan in dodal, da po dobri zdravniški oskrbi z okrevanjem celo prehiteva kakšen teden ali dva. Prav tako meni, da mu je bila poškodba morda usojena: "Pred tem sem brez težav odigral 330 tekem zapored, zdaj upam, da je to za mano."

Enako težko kot poškodbo pa je prenašal tudi gledanje svojih soigralcev v končnici prvenstva. "To lahko potrdi vsak športnik. Bilo je težko, ker soigralcem nisem mogel pomagati, in tudi zato, ker sem lani v končnici igral in vem, kakšen užitek je igrati v končnici prvenstva. Včasih sem se moral precej zadrževati, da ni pritekla kakšna solza, a po drugi strani te to naredi močnejšega, veliko sem se tudi naučil, tudi zato, ker sem tekmo lahko pogledal s tribune. To je bila nedvomno tudi dobra izkušnja." Sicer pa Kopitar meni, da se je sam zelo veliko naučil: "Nobena videoanaliza ti ne da tega, kar ti da gledanje tekme v živo."

Sicer pa se je Kopitar, v Sloveniji se bo pripravljal do začetka septembra, ozrl tudi v minulo sezono in ugotovil, da je spet naredil korak naprej. "Sezona je bila podobna kot lani, dosegel sem nekaj manj točk, ker sem odigral nekaj tekem manj, a sem izboljšal predvsem statistiko plus-minus, kar je zelo pomembno." Spomnil pa se je tudi nastopa na tekmi All Star. "Letos sem veliko bolj užival, saj prej nisem vedel, kako to izgleda, najbolj pa si bom zapomnil dosežen gol, saj je bil moj prvi na taki tekmi."

A hokejist je usmerjen tudi že naprej. "V prihodnji sezoni ne bomo zadovoljni, če ostanemo brez končnice. Tam pa se moramo naučiti igrati in iti naprej. Treba je zmagati na štirih tekmah." Enake želje ima tudi pri slovenski reprezentanci, ki je po njegovem mnenju na svetovnem prvenstvu igrala zelo dobro, si v boju za obstanek privoščila sicer nekaj preveč napak, sicer pa z igrami dokazala, da se lahko enakovredno kosa z večino najboljših na svetu.

Slovenski reprezentant pa v Sloveniji ni vsega podredil le hokeju. Tokrat je doma pomagal pri dobrodelnem turnirju v golfu, kamor je "zvabil" nekdanje in zdajšnje velikane slovenskega športa, kot denimo smučarja Jureta Koširja in Bojana Križaja, veslača Miho Piriha, hokejista Davida in Marcela Rodmana, nogometaša Valterja Birso in številne druge. Izkupiček tekmovanja bo namenjen Splošni bolnišnici Jesenice in Društvu prijateljev mladine, ki bo nekaterim družinam, ki si tega ne bi mogle privoščiti, pomagalo do oddiha na morju. Sicer pa sodeluje tudi v akciji, prek katere poskušajo priti do brezplačnih šolskih potrebščin za otroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.