Šport
22 ogledov

Kopitar po uvrstitvi na OI: "To je čudež!"

Slovenija Danska Vojens kvalifikacije za OI olimpijske igre Kristan HZS/Drago Cvetanovič
"To je čudež," je po epski zmagi nad Dansko in zgodovinski uvrstitvi na prve olimpijske igre v zgodovini samostojnega slovenskega hokeja povedal selektor Matjaž Kopitar. Številni igralci so v solzah proslavljali enega največjih uspehov kariere. Preko Twitterja se je javil tudi Anže Kopitar in napisal, da so fantje spisali zgodovino!

"Anže me je gotovo že klical, ampak nisem imel časa, da bi se javil," je 20 minut po tekmi, ki je šla v anale slovenskega hokeja, novinarjem razlagal Matjaž Kopitar.

"V drugi tretjini sem opominjal igralce, da padec ne sme biti predolg. To nam je tudi uspelo po nekaj menjavah. Morali smo skrajšati klop, a danes šteje le zmaga. Fantje to vedo in ni več kaj povedati. Dance smo že analizirali na prejšnjem turnirju, danes smo imeli dovolj časa in sva z Nikom (pomočnikom Zupančičem, op. a.) lepo pripravila ključne stvari in jih predstavila igralcem."

Spletna stran Mednarodne hokejske zveze (IIHF) piše o "pravi pravljici", po kateri se je Slovenija, ki je bila pred turnirjem v Vojensu nižjerangirana od Belorusije in domače Danske, tekmo pred koncem že uvrstila na olimpijske igre v Sočiju.

Garali kot še nikoli v zgodovini

"Brez besed sem," je povedal strelec obeh slovenskih zadetkov David Rodman. "Tega od nas ni pričakoval prav nihče, sem smo prišli kot tretjerangirana ekipa, premagali smo oba favorita in zdaj gremo na olimpijske igre."

Brez dveh golov mlajšega od bratov Rodman bi naslov najboljšega igralca tekme z lahkoto odnesel vratar Robert Kristan. "Liks" je eno svojih najboljših predstav prihranil ravno za najpomembnejšo tekmo, na kateri je Dance ob živce spravljal s kar 37 obrambami.

"Težko je kaj povedati ... Naredili smo to, kar smo obljubili že pred turnirjem. Naredili smo to ne samo za nas, za celo Slovenijo. Dali smo od sebe svoj maksimum in to smo si zaslužili. Mogoče se še ne zavedamo, kaj smo dosegli," je po tekmi povedal Kristan.

"Marsikdo je sanjal o tem, ne samo mi, tudi navijači. V primerjavi s prejšnjimi kvalifikacijami so bile te sanje upravičene, igrali smo eden za drugega, popravljali napake, garali smo, kot še nikoli v naši zgodovini," je pristavil Mitja Robar.

Razingar: "Hvala fantom, da sem lahko del te ekipe"

Najizkušenejšega člana ekipe in kapetana Tomaža Razingarja so oblile solze. Sanje so postale resničnost in Gorenjec, ki bo aprila dopolnil 34 let, bo lahko svojo bogato reprezentančno kariero zaključil tako, kot si ni mogel zamisliti niti v sanjah - kot ris na olimpijskih igrah!

"Hvala fantom, da sem lahko del te ekipe. To smo si zaslužili, bili smo boljši od Belorusije, boljši od Danske. Premagali smo jih pri njih, dvignili smo si samozavest. Lepo je, lepo," je čustveno zaključil Razingar.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 18:32 09.februar 2013.

    To je največji čudež Slovenskega športa do sedaj , vključno z igranjem na OI v Grenoblu 1968.

  • zic 11:05 09.februar 2013.

    kaj ko bi naši politiki in gospodarstveniki začeli delati s srcem, za domovino, za Slovenijo tako kot naši športniki?? Fantje samo čelado dol pred vami!!!!

  • kapuhs 09:42 09.februar 2013.

    Evo, po športni plati smo premagali največje v vseh panogah, sedaj nam ostane le še gradnja rakete in osvajanje vesolja... To je to