Šport
21 ogledov

Kopitar podal ob visoki zmagi

los angeles kings anže kopitar Reuters
Los Angeles Kings so znova pokazali nekaj prave šampionske forme. Kralji so na domačem ledu dvorane Staples Center s kar 5:1 premagali Vancouver Canucks ter vpisali še 11 zmago. Anže Kopitar je vpisal podajo.

Pri domačem moštvu je blestel Tyler Toffoli, ki je dosegel dva gola in zbral še eno podajo. Mike Richards je vpisal zadetek in dve podaji, Dwight King pa je zbral dve podaji. Junak večera pa je bil znova zanesljivi vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 25 strelov gostujočega moštva. Vratarja Los Angelesa je ukanil le Dan Hamhuis.

Slovenski zvezdnik v Los Angelesu Anže Kopitar je v statistiko tekme vpisal še en zgrešeni strel proti vratom Vancouvra. Kopitar je vpisal še 13 podajo v letošnji sezoni, na lestvici podajalcev pa je na osmem mestu v ligi. Temu je dodal še štiri zadetke.

D. Sedin: "Quick je bil predober"

"Imeli smo kar nekaj priložnosti, zlasti v prvi tretjini, vendar pa je bil Quick predober. Nismo bili tako obupni, kot kaže izid, vsekakor pa se bomo morali izboljšati. Takšnih napak si ne smemo več privoščiti. Dokazali so, da so zelo dobro in zelo dobro vodeno moštvo, mi pa nismo odigrali svoje najboljše tekme," je bil razočaran hokejist Vancouvra Daniel Sedin, ki je skupaj z bratom dvojčkom Henrikom že drugo tekmo zapored vpisal strelsko ničlo.

Kralje zdaj čakajo štiri tekme v gosteh. Kopitarja in druščino v noči na sredo čaka gostovanje pri Buffalu, nato pa v noči na petek še tekma v gosteh pri New York Islanders. Na vrhu lige NHL je Anaheim Ducks z 29 točkami, sedem več od Kopitarjevih kraljev.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 5:1
St. Louis Blues : Pittsburgh Penguins 2:1
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 2:5
Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 3:1
Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 2:3*
Carolina Hurricanes : Minnesota Wild 2:3**
Columbus Blue Jackets : New York Islanders 5:2
Phoenix Coyotes : Washington Capitals 4:3**
Ottawa Senators : Florida Panthers 3:2
Philadelphia Flyers : Edmonton Oilers 4:2

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.