Šport
87 ogledov

Kopitar podal za ključno izenačenje

anže kopitar
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali pet tekem.

Moštvo Los Angeles Kings je vpisalo pomembno zmago v boju za končnico prvenstva. Kralji so, tudi z odločilno pomočjo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, v gosteh v Saint Paulu po podaljšku s 4:3 premagali ekipo Minnesota Wild ter ostajajo med najboljšo osmerico v razvrstitvi zahodne konference.

Kralji so povedli ob koncu uvodne tretjine, ko je zadel v polno Tanner Pearson. V drugi tretjini je na 2:0 povišal Jeff Carter, z golom ob power playu. A so do konca tretjine domači poskrbeli za izenačenje, zadela sta Zach Parise in Eric Staal.

Ob koncu zadnje tretjine so se kralji znašli v skorajda izgubljenem položaju, ko so manj kot tri minute pred koncem gostitelji z golom Joela Erikssona povišali na 3:2. A je to bil račun brez krčmarja. Napadalna trojka Los Angelesa Dustin Brown, Drew Doughty in Anže Kopitar je 46 sekund pred koncem poskrbela za izenačenje na 3:3 in podaljšek. Odločilni zadetek je prispeval Brown, s podajama pa sta mu pomagala Doughty in Kopitar.

Carter je 33 sekund pred koncem podaljška nato zadel za zmago 4:3, pri njegovem drugem zadetku na tekmi je bil podajalec tudi vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 24 strelov tekmecev.

Los Angeles naslednja tekma čaka že v torek oziroma v noči na sredo, ko bodo člani kalifornijske zasedbe igrali pri Winnipegu. Kalifornijski hokejisti si 86 točk delijo z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, enako število točk ima tudi Colorado. Do konca rednega dela sezone kralja čaka še devet tekem.

Anže Kopitar NHL Šport Kinkaid ustavil Kopitarja in Kralje

NHL, izidi:

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 3:4*
Anže Kopitar podaja za Los Angeles.

Buffalo Sabres - Nashville Predators 0:4
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets 4:5*
Montreal Canadiens - Florida Panthers 0:2
Arizona Coyotes - Calgary Flames 5:2

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.