Šport
20 ogledov

Kopitar podal za potrditev zmage

Anže Kopitar Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je ponoči v severnoameriški hokejski ligi NHL na domačem ledu dvorane Staples Center premagalo ekipo Minnesota Wild s 3:0. Slovenski reprezentant Anže Kopitar je bil podajalec pri zadnjem golu na tekmi v drugi tretjini.

Branilci naslova prvakov lige NHL so silovito začeli ter povedli z visokih 2:0 že takoj na začetku iz prvih dveh strelov. Justin Williams je zadel v polno že po minuti in 29 sekund igre, Jeff Carter pa je bil uspešen v četrti minuti.

Jonathan Bernier je prvič v tej sezoni zaklenil vrata moštva iz Los Angelesa. Bernier je ubranil vseh 23 strelov na gol gostujočega moštva ter se veselil svojega šestega "shutouta" v ligi NHL in prvega po 12. februarju 2012. Tudi takrat je bilo na nasprotni strani moštvo Wild. Končni izid je v drugi tretjini po podaji slovenskega asa postavil Williams za svoj drugi zadetek na tekmi.

Liga NHL, Izidi:
Los Angeles Kings : Minnesota Wild 3:0
(Anže Kopitar podajalec pri tretjem golu LA Kings)

Boston Bruins : New Jersey Devils 1:0

Toronto Maple Leafs : Philadelphia Flyers 3:5

Washington Capitals : New York Islanders 2:1 (kazenski streli)

Carolina Hurricanes : Tampa Bay Lightning 0:5

Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 4:1

Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 1:3

Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 3:4 (kazenski streli)

Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 4:2

Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 4:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.