Šport
19 ogledov

Kopitar: "Pokazali smo karakter"

NHL vancouver Canucks Los Angeles King Anže Kopitar gol v končnici
1/2
Žurnal24 main
"Pokazali smo karakter te ekipe, in da se ne bomo nikoli predali," je po zmagi po zaostanku 0:2, ko je zadel v podaljšku, dejal Anže Kopitar. Prvi Anžetov gol v končnici poglejte v dodanem videu.

Anže Kopitar je junak prve zmage Los Angeles Kingsov v končnici. V podaljšku je zadel za zmago 3:2 nad Vancouver Canucks in serijo izenačil na 1:1. 22-letni Slovenec je po tekmi za uradno spletni stran tekmovanja dal naslednji intervju.

Anže, kako se počutite, ko ste dali zmagoviti gol?
Odlično! Že to, da dosežeš zmago, je čudovito. Mislim, da smo pokazali pravi karakter. Dobro so začeli in povedli 2:0, a nismo popustili. Mislim, da smo od konca prve tretjine igrali odlično.

Ste sploh videli, kako je plošček prišel v mrežo?
Šele na počasnem posnetku. Ko sem prvič streljaj, je Kesler blokiral. Drugič sem udaril močneje, da bi ga spravil v gol in se je odbil od Luongove palice.

V tej seriji ste dosegli že štiri gole z igralcev več. Kako pomembno je to?
Za nas je to res pomembno. Ob igralcu več smo si res dobro podajali plošček, kar se je na koncu izplačalo.

Že to, da dosežeš zmago, je čudovito. Mislim, da smo pokazali pravi karakter.
Anže Kopitar
Kaj ta povratek pomeni za ekipo?
Pokaže naš karakter. Nismo začeli, kot smo si želeli, a tudi v rednem delu sezone smo se nekrajkrat že vrnili v igro. To ni nekaj novega za nas. Je pa res, da si ne želimo takih začetkov. Res super, da smo zmagali! Pokazali smo karakter te ekipe, in da se ne bomo nikoli predali.

Rezultat je 1:1, sledita pa tekmi v Los Angelesu.
To je super. Vselej si želiš zmagati vsako tekmo, a en poraz in ena zmaga v tej dvorani je odlična. Navijači so zelo glasni in tu je težko igrati. Velika stvar je, da gremo domov z 1:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.