Šport
2 ogledov

Kopitar pokleknil pred Detroitom

Chris Osgood (Detroit) je tretjič v sezoni ostal nepremagan. Žurnal24 main
Najboljša ekipa lige je premagala najslabšo ekipo, Kopitarjevi LA Kingsi so z 0:3 klonili pred Detroit Red Wingsi. V Philadelphiji je padlo kar 10 golov, zmage so se veseli New Jersey Devilsi.
 

Liga NHL

Philadelphia : New Jersey 3:7
NY Rangers : Atlanta 4:0
Carolina : NY Islanders 3:6
Tampa Bay : Edmonton 4:3
Florida : Ottawa 5:3
Montreal : Boston 8:2
Dallas : Columbus 2:4
Colorado : Nashville 0:4
Calgary : Minnesota 2:1
Los Angeles : Detroit 0:3
San Jose : Chicago 3:2

Anže Kopitar in Los Angeles Kingsi so v torek zvečer gostili najboljše moštvo sezone Detroit Red Wingse, dosega zmage je bila dejansko misija nemogoče. Vratar Detroita Chris Osgood je zaustavil 27 strelov Los Angelesa in ostal tretjič v sezoni ter 46 v karieri nepremagan (v nedeljo bo zaigral na All Stars tekmi). Za zmago gostov s 3:0 so zadeli Tomas Holmstrom, Mikael Samuelsson in Johan Franzen. Detroit ima če 76 točk, Los Angeles skromnih 40; na zadnjih 18 dvobojih teh dveh nasprotnikov so Kralji zmagali enkrat samkrat. Red Wingsi so igrali brez svojega najboljšega strelca Henrika Zetterberga, ki bo zaradi težv s hrbtom izpustil tudi tekmo zvezd. Na slednji bo zaigral Anže Kopitar, ki kljub svoji veličini proti taki ekipi kot je Detroit ni mogel storiti nemogočega.

Izmed preostalih desetih srečanj torkovega večera v ligi NHL izdvojimo še srečanje z največ zadetki. New Jersey Devilsi so na gostovanju pri Philadelphia Flyersih zmagali s 7:3. Pet zadetkov smo dosegli z igralcem več na ledu, v t.i. powerplayu letos sicer niso bili najboljši. Tako so izenačili svoj rekord v številu doseženih golov iz powerplaya, pravzaprav so ne eni tekmi dosegli tudi že šest zadetkov z igralcem več na ledu, a tedaj (1980.) so se še imenovali Colorado Rockies. Igralce srečanja je Johnny Oduya, dosegel je en gol in tri asistence. Do te tekme je letos zbral vsega devet točk, prvič po 117 tekmah je na eni dosegel več kot točko. Devilsi do Flayerse letos premagali že petič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.