Šport
7 ogledov

Kopitar poskrbel za epski preobrat Kraljev

Anže Kopitar Reuters
Los Angeles Kings so se s četrto zaporedno zmago proti San Jose Sharks uvrstili v drugi krog končnice in postali četrta ekipa v zgodovini, ki ji je to uspelo po zaostanku z 0:3 v zmagah.

Hokejisti Los Angeles King so s 5:1 na gostovanju ugnali San Jose in si na sedmi, odločilni tekmi zagotovili nastop v drugem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL. Slovenski reprezentant Anže Kopitar je bil najboljši igralec tekme in je dosegel gol in podajo za končni uspeh in 4:3 v zmagah.

"To je nekaj kar si bomo zapomnili do konca naših življenj. Nismo še končali in moramo razmišljati o naslednjih tekmah, ki sledijo v nekah dneh. A nocoj bo ta zmaga v naših glavah, občutek je res neverjeten, to je bil res imeniten ekipni dosežek," je po ključni zmagi dejal branilec Drew Doughty, ki je prispeval prvega od zadetkov za kralje.

Morski psi vodili vsega štiri minute in pol

Na tekmi so sicer po vsega osemindvajsetih sekundah druge tretjine povedli domači, a po zaslugi Doughtyja je to vodstvo trajalo vsega štiri minute in pol. Sledil je zadetek Anžeta Kopitarja, ki je gostom priigral vodstvo, ki ga do konca niso več izpustili iz rok, ampak ga z zadetki Tylerja Toffolija, Dustina Browna in Tannerja Pearsona zgolj še nadgradili. 

"To je rezultat tega, da smo kljub zaostanku še naprej delovali kot skupina. Ko enkrat s skupino fantov prideš na vrh gore, se je potem lažje z isto skupino iz dna ponovno prebiti višje. Tako funkcionira veliko ekip; fantje držijo skupaj in več let igrajo skupaj in zaupajo v klubski sistem," je razloge za neverjetni uspeh navedel kapetan Dustin Brown. 

Sedma osrečila še New York in Minnesoto

Kralji so postali šele četrta ekipa v zgodovini lige, ki so se po treh zaporednih porazih s štirimi zmagami v nizu uspeli uvrstiti v nadaljevanje lige. Pred tem je to uspelo leta 1942 Torontu Maple Leafs, 1975 New York Islanders in 2010 Philadelphii Flyers. Za slednje sta tedaj igrala tudi Mike Richards in Jeff Carter, ki sta sedaj člana zasedbe iz Los Angelesa.

Z zmagama na sedmi tekmi sta se v drugi krog končnice med zadnjimi uvrstili še ekipi New York Rangers, ki so izločili Philadelphio ter Minnesota Wild, ki je po zaslugi zadetka Nina Niederreiterja po petih minutah podaljška, v gosteh premagala in izločila Colorado Avalanche. Ekipo Kings v drugem krogu končnice čakajo rivali Anaheim Ducks, Rangers se bodo udarili s Pittsburghom, divjaki pa bodo v konferenčnem polfinalu nastopili proti Chicagu

Liga NHL, prvi krog končnice, sedme tekme:

New York Rangers : Philadelphia Flyers 2:1 /4:3/

Colorado Avalanche : Minnesota Wild 4:5* /3:4/

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 1:5 /3:4/

* - zmaga po podaljšku
// - izid v zmagah

Konferenčna polfinala:

Zahod
Chicago Blackhawks - Minnesota Wld 
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 

Vzhod
Boston Bruins - Montreal Canadiens
Pittsburgh Penguins - New York Rangers

 

Komentarjev 1
  • jojo15 12:34 01.maj 2014.

    En zelo dobra igrica, za si krajšat čas ;)Samo 30% igralcev lahko preseže mejo 100 metrov na smučarski skakalnici. Vašemu prijatelju je že uspelo. Lahko tudi vam?Pojdite skakat na:http://s1.skijumpmania.com/r35693