Šport
46 ogledov

Kopitar potrdil nastop na SP!

Anže Kopitar slovenska hokejska reprezentanca Soči 2014 risi novinarska konferen Stanko Gruden/STA
Najboljši slovenki hokejist Anže Kopitar je potrdil nastop na svetovnem prvenstvu elitne divizije, ki ga bosta od 1. do 17. maja gostili Praga in Ostrava.

Ugibanja o o tem, ali bo slovenski selektor Matjaž Kopitar na prihajajočem svetovnem prvenstvu elitne divizije na Češkem lahko računal na sina in zvezdnika NHL ekipe Los Angeles Kings, so naposled končana.

''Kopistar'' je v pogovoru za ameriške medije priznal, da je težko zavrniti očeta, zdaj pa je tudi uradno potrdil, da bo z risi odpotoval na SP.

Kralji, branilci naslova v najmočnejši hokejski ligi na svetu, so v zaključku rednega dela sezone ostali brez nastopa v končnici, kar pomeni, da bo imel slovenski superzvezdnik v prihajajočih tednih dovolj časa, da skupaj s fanti spiše novo pravljico slovenskega hokeja, kakršno smo spremljali na olimpijskih igrah v Sočiju.

Razočaran po izpadu

''Občutki so zelo prazni, če se lahko tako izrazim. Naš cilj je bil priti v končnico oz. napasti še en Stanleyjev pokal. To nam žal ni uspelo. Razočaranje je seveda veliko. Na zadnjih tekmah konec koncev nismo igrali dovolj dobro in si nismo zaslužili končnice,'' je občutke po koncu rednega dela strnil Kopitar.

''Če je čas, vedno rad pridem''

''Vsi vemo, oz. to sem tudi sam že večkrat povedal, da če je čas, potem vedno zelo rad pridem. Glede na to, da je oče trener, je še malce lažje, saj sva že bila na zvezi in sva se tudi o vsem pogovorila,'' je povedal 27-letnik

''Vem, da je situacija morda malce delikatna, ker je Neža (novorojenka, op. a.) stara šele mesec dni. Normalno je, da bi rad tudi z njo, brez prestanka, preživel nekaj tednov. Glede na to, da imam priložnost igrati za Slovenijo in se ponovno dobiti s fanti, s katerimi smo v Sočiju naredili zelo dober rezultat, pa je prav, da priložnost tudi izkoristim,'' še dodaja Kopitar.

Cilj je obstanek v skupini A

Kopitar bo na svetovnem prvenstvu zaigral brez pritiska oziroma visokih pričakovanj. Ob tem ne skriva, da si z risi želijo ostati del elitne konkurence. ''Osebnih pričakovanj oz. ciljev nimam. Najbolj pomemben je ekipni cilj. Mislim, da so misli vseh igralcev usmerjene v to in to je obstanek v A skupini. To bomo poizkušali narediti in ali nam bo to uspelo, bomo videli prav kmalu,'' je zaključil.

Komentarjev 1
  • carli17 14:45 14.april 2015.

    KAPO DOL KOPI VSA ČAST TI ,ZA SPOŠTOVANJE REPKE GREMO SLOVENIJA