Šport
6 ogledov

Kopitar prečrtal sedmerico

Tivoli; Slovenija - Kazahstan 0:3
1/26
Žurnal24 main
Po torkovi prijateljski tekmi slovenske hokejske reprezentance s Kazahstanom je selektor Matjaž Kopitar skrajšal seznam kandidatov za reprezentanco za SP v Bratislavi. Več v zavihku članek. Tu pa galerija.

Zahvalil se je sedmerici igralcev, Kenu Ograjenšku, Luki Tošiču, Žigi Pešutu, Roku Lebru, Mihi Verliču, Žigi Svetetu in Alešu Sili.

"Žiga Svete je prišel poškodovan in še ni pripravljen na vse napore. Zahvalil sem se peterici mladih, a sem jim povedal, da nanje v prihodnosti računamo, upam, da bodo nekoč oni nosilci igre za reprezentanco. Pa tudi Alešu Sili kot četrtemu vratarju, čeprav bo še ostal na 'stand-byju', a upam, da ne bo kakšnih poškodb," je izbiro igralcev, ki jih ne bo več na pripravah slovenske izbrane vrste, dejal Kopitar.

Kazahstan premočen0:3
Pri Sloveniji je v vratih začel Robert Kristan. Slovenski hokejisti so vsaj na začetku pokazali še precej neuigranosti, tekmeci pa so to hitro kaznovali. Po hitrem prodoru je Kristana že v tretji minuti premagal Fedor Poliščuk. Slovenija ni našla prave igre niti ob številčni prednosti, Kazahstanci so si pripravili nekaj polpriložnosti, domači hokejisti pa so zapretili s streli Roberta Saboliča in Mitje Robarja, Rok Tičar pa je ob slovenski številčni prednosti za las zgrešil plošček pred vrati Vitalija Jeremijeva. Ob koncu tretjine so Kazahstanci na hitro dosegli še dva gola. Najprej z igralcem več, ko je bil na klopi za kaznovane Aleš Mušič, potem pa le 20 sekund pozneje še po napaki slovenske obrambe in po prvem delu tekme je bilo že 3:0 za slovenske tekmece.

Podobno je bilo v drugi tretjini. Domači hokejisti so sicer zaigrali bolje in si pripravili nekaj več priložnosti, toda vsi streli Klemna Pretnarja, Tičarja, Andreja Hebarja in soigralcev so zleteli mimo gola ali pa postali plen vratarja. Tudi ob številni prednosti ni šlo. A tudi Kazahstanci niso bili več tako nevarni in učinkoviti kot v prvem delu, tekma pa se je pretežno odvijala v srednji tretjini, streli na gol pa so postajali vse bolj redki.

Tudi v zadnji tretjini gledalci niso mogli uživati v dobrem hokeju. Domače je še vedno mučila neučinkovitost, so pa zato izboljšali obrambo, saj niso prejeli zadetka ob tekmečevi številčni prednosti. Tudi sami pa niso zadeli, ko so imeli razmerje 5-4. Streli Saboliča in Tičarja so šli prek vrat. Kazahstanci so imeli do konca še dvakrat igralca več na ledu, ostalo pa je pri 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.