Šport
60 ogledov

Kopitar pregnal Kojote, Slovenec že pri št. 999

Anže Kopitar LA Kings Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik je bil najbolj zaslužen za zmago Kraljev.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je popeljal Los Angeles Kings do zmage s 3:2 v gosteh pri Arizona Coyotes. Kopitar je dosegel gol za izenačenje na 2:2, nato pa je bil še podajalec pri zmagovitem zadetku za končnih 3:2. S tem je slovenski hokejist prišel že do 999. točke v ligi NHL in mu le točka manjka do jubileja.

Doslej je le 90 hokejistov v severnoameriškem prvenstvu doseglo tisoč točk, Kopitar pa se jim lahko pridruži že v noči na četrtek, ko se bodo Kralji in Kojoti še enkrat pomerili v Glendalu. S tem bi postal četrti hokejist Kraljev v zgodovini s tem pomembnim mejnikom.

"To je neverjetno. Biti le točko od tega mejnika, res izjemno. Velika čast je za nas, da lahko igramo z njim, da smo z njim na ledu, pa tudi, da smo prijatelji," je bil navdušen njegov soigralec in strelec odločilnega tretjega gola Alex Iafallo.

Jonathan Quick je zaustavil 17 strelov za Kralje, preden je moral zapustiti led zaradi poškodbe v drugi tretjini. Zamenjal ga je Calvin Petersen in zbral 15 obramb. Med strelce sta se poleg Kopitarja vpisala še Alex Iafallo in Trevor Moore.

Kojoti so izgubili še 11. tekmo od zadnjih 14, zadnje sta zadela Christian Dvorak in Jakob Chychrun, domači vratar Darcy Kuemper je zbral 22 obramb.

risi Dolgo čakanje Šport Po 15 mesecih se je zgodilo tudi to

Ekipa Carolina Hurricanes je ugnala Chicago Blackhawks s 5:2 in je s 77 točkami sama na čelu lige, dve manj ima Florida. Panthers so po podaljšku premagali Dallas Stars s 5:4. Tretji so s 74 točkami hokejisti Vegas Golden Knights, ki so s 5:6 izgubili v Minnesoti proti ekipi Wild.

Za Carolino, ki je dokončno izločila Chicago iz boja za končnico, je Sebastian Aho dosegel tri gole. Zmago Floridi je po dveh minutah in 50 sekundah dodatnega dela igre prinesel Finec Aleksander Barkov. Minnesota je dosegla dva gola v razmaku 26 sekund, v predzadnji minuti tekme sta dvoboj odločila Rus Kiril Kapricov in Jonas Brodin.

NHL, izidi:

Florida Panthers - Dallas Stars 5:4 (podaljšek)
Buffalo Sabres - New York Islanders 4:2
New Jersey Devils - Boston Bruins 0:3
New York Rangers - Washington Capitals 3:6
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 7:2
Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 5:2
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 3:4 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 3:2 (podaljšek)
Ottawa Senators - Winnipeg Jets 2:1
St. Louis Blues - Anaheim Ducks 3:1
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 6:5
Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 2:3
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 3:5
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 4:5 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice