Šport
10 ogledov

Kopitar: Pričakujejo, da bom vodja

Anže Kopitar_1 (Getty) - main Žurnal24 main
S tekmami v Evropi se je začela liga NHL, v kateri bo tudi letos slovenske barve zastopal Anže Kopitar, ki je pred začetkom sezone spregovoril o svojih ciljih in željah.
 

Poglejte še

Kopitar je dobro pripravljen
Kopitarjevi klonili po podaljšku
Kopitar že v formi za novo sezono
Kopitar za izenačenje, Purcell za zmago

Anže, že v pripravljalnih tekmah ste pokazali, da boste spet eno od glavnih orožij svojega moštva. Kakšna so osebna pričakovanja pred sezono? Lani ste dosegli 77 točk, za koliko menite, da lahko ta rezultat še izboljšate?
V prvi vrsti so moja osebna pričakovanja povezana z napredkom naše ekipe. Glede na to, da smo mlada ekipa, ki se je v tej sezoni še dodatno pomladila, je cilj v tej sezoni postavitev trdnega jedra za prihodnost. Ne glede na to, da smo vsi skupaj še dokaj neizkušeni, mislim, da imamo kljub temu možnosti za končnico. Kar se tiče mojih osebnih pričakovanj, pa upam, da bodo številke še višje od lanskega leta.

V katerih prvinah hokejske igre ste še napredovali v primerjavi z lanskim letom? Kaj menite, da morate še izboljšati?
Mislim, da sem fizično boljše pripravljen kot lansko leto, kar se tiče taktične igre, pa upam, da se bom čim hitreje privadil na nov sistem, ki smo ga začeli igrati pod vodstvom novega trenerja.

Anže Kopitar je prvi zvezdnik LA Kingsov. © Getty Images

 

Moštvo LA King je letos kar precej spremenjeno. Kakšni so prvi vtisi in kaj lahko ekipa postori v novi sezoni?
Imamo zelo mlado ekipo, vendar zelo željno dokazovanja in igranja dobrega hokeja. Prav v tem vidim naše skrite adute, ki bi nas lahko popeljali kar precej mest višje, kot smo končali lansko leto.

V novo sezono vstopate z novim trenerjem Terryjem Murrayem. Kakšen vtis je naredil na vas in kaj pričakuje od vas?
Terry je precej drugačen on Marca Crawforda. V ekipo je prinesel drugačen sistem igre. Z njim še nisem imel konkretnega sestanka, vendar mislim, da me bo to kmalu doletelo. Mislim pa, da pričakuje od mene, da bom eden nosilcev igre v naši ekipi.

Kopitar se je popolnoma uveljavil med zvezdniki lige NHL.

 
Se bo zaradi prihoda novega trenerja spremenil sistem igre, kako lahko to vpliva na vas?
Kot sem že prej omenil, se je sistem spremenil. Na mene to ne vpliva v nikakršni luči, vem, da bomo ekipa, ki bomo igrali zanimiv, napadalen hokej.

Glede na to, da ste lani sezono končali na vrhu klubske statistike pri doseženih golih in podajah, lahko rečemo, da ste eden od vodij mladega losangeleškega moštva. Se je odnos do vas v slačilnici zaradi tega kaj spremenil, na primer v smislu spoštovanja?
Igralci se med seboj vsi zelo dobro razumemo in spoštujemo. Moj status v ekipi se ni spremenil, mislim pa, da vsi pričakujejo od mene, da bom imel približno vsaj tako sezono kot lani, če ne boljšo, in da bom vodja v ekipi.

Po koncu sezone se vam izteče pogodba. Vaše želje?
Moja želja je ostati v Los Angelesu. Ekipa je zelo mlada, in če bomo "odrasli" skupaj, mislim, da bomo v nekaj letih zelo dobra in močna ekipa, ki bo konkurirala za Stanleyjev pokal.

Bi v primeru ponovne neuvrstitve v končnico to lahko kaj spremenilo vaše načrte in morda odhod v kakšno močnejšo hokejsko sredino, ki ima večje možnosti za osvojitev Stanleyjevega pokala?
Moje misli so osredotočene le na našo ekipo in naš napredek.

Vas bomo videli v dresu risov na SP skupine B prihodnje leto?
O tem trenutno ne razmišljam, saj je pred mano zelo dolga sezona. Kot pa sem že nekajkrat povedal, je moja udeležba odvisna od uvrstitve v končnico in pa seveda tudi od urejenosti na HZS.

Anže Kopitar še ne ve, ali bo igral za rise na SP skupine B. © Saša Despot

 

Koga si želite za selektorja? Si želite, da reprezentanco prevzame slovenski selektor, na primer vaš oče Matjaž?

O tem ne razmišljam, ker zdaj ni čas za to. Z očetom se o tem tudi ne pogovarjava in je to čisto njegova osebna stvar.

 
 

Moje misli so osredotočene le na našo ekipo in naš napredek.

Anže Kopitar

 
Del priprav ste opravili tudi v Las Vegasu. Znan je po divjih zabavah, ste se udeležili kakšne zvezdniške zabave? Ste preizkusili srečo v igralnici?
Tako je, del priprav smo opravili tudi v Las Vegasu. Čeprav je znan po divjih zabavah, to med pripravami enostavno ni mogoče in je neprofesionalno. Sreče v igralnici se nisem preizkusil in upam, da ne bom zašel v te vode.

V Kaliforniji ste že tretjo sezono, pa še niste surfali. Drži, da nameravate letos napasti tudi divje valove Pacifika?
Zdaj, ko smo v fazi priprav, za to ni časa.  Ko pa se bo vse skupaj umirilo, verjamem, da bom tudi napadel valove Pacifika. Ko  bom odsurfal, pa boste to lahko izvedeli oziroma videli na moji domači spletni strani, ki bo zaživela pred začetkom sezone.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.