Šport
5 ogledov

Kopitar priskrbel Kraljem zmago

Anže Kopitar na tekmi proti Vancouver Canucsom Reuters
Tekmo med Vancouvrom in Los Angeles Kings je v podaljšku z zadetkom odločil Anže Kopitar.

Redni del dvoboja v Vancouvru, kjer so gostovali hokejisti Los Angelesa, se je končal z rezultatom 2:2, nato pa je na sceno stopil Anže Kopitar. Ta je v podaljšku potreboval manj kot minuto, da je pak pospravil za hrbet vratarja Luonga in svoji ekipi priskrbel še drugo točko.

Anže, ki je tudi prvi strelec svoje ekipe s 23 točkami, je po tekmi dejal: "Prvo tretjino smo igrali odlično, nato pa smo popustili. Toda še pravočasno smo se vrnili v igro in zmagali."

Bliže zmagi so bili sicer v samem zaključku tekme domači Canucksi, ki so držali vodstvo tri minute pred koncem rednega dela. A njihove načrte je takrat pokvaril Mike Richards, ki je gostom pristreljal podaljšek. Pomembno vlogo je znova odigral drugi vratar Los Angelesa, ki nadomešča poškodovanega Quicka, Ben Scrivens. Ob dveh prejetih golih je Scrivens zbral še kar izjemnih 37 obramb.

Dramatičen zadetek Crosbyja

Še bolj dramatično je bilo na tekmi med Boston Bruins in Pittsburghom. Domači Bruinsi so namreč v rokah že držali zmago, ko je 0,3 sekunde pred koncem srečanja v polno meril Sidney Crosby in ukradel točko. Kljub hladnemu tušu za domače so ti po 34 sekundah podaljška vendarle vknjižili novo zmago

Visoki zmagi sta v noči na torek dosegla Columbus in Tampa Bay. Prvi so s kar 6:0 v kozji rog ugnali Toronto, hokejisti Tampe pa so odmevno zmago s 5:0 dosegli na tekmi proti New York Rangers. Goste je na tej tekmi v obup spravljal domači vratar Ben Bishop, ki mimo ni spustil niti enega izmed 37 strelov v okvir.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Pittsburgh Penguins 4:3*
Toronto Maple Leafs : Columbus Blue Jackets 0:6
New Jersey Devils : Winnipeg Jets 1:3
Tampa Bay Ligtning : New York Rangers 5:0
Florida Panthers : Philadelphia Flyers 3:1
St. Louis Blues : Minnesota Wild 3:0
Nashville Predators : Phoenix Coyotes 4:2
Edmonton Oilers : Chicago Blackhawks 1:5
Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 2:3*
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.