Šport
10 ogledov

Kopitar prvi strelec lige NHL

Anže Kopitar je s podajo vpisal svojo 44. točko v letošnji sezoni. Na lestvici s Žurnal24 main
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v Berlinu Buffalu zabil dva zadetka, a imel premalo pomoči pri soigralcih, da bi preprečil poraz Los Angelesa z 2:4. Kopi na prvih dveh tekmah zbral že štiri točke, s tremi goli pa je s Philom Kesslom prvi strelec lige NHL.

Anže Kopitar je na začetku letošnje sezone v izvrstni formi, poškodba gležnja pa je očitno le še grenak spomin. Kopi je na prvi tekmi sezone v ligi NHL za zmago Los Angeles Kings s 3:2 proti New York Rangers v Stockholmu prispeval zadetek in podajo pri odločilnem golu, na drugi pa je bil še uspešnejši, vendar sta bila njegova dva zadetka premalo za novo zmagoslavje. LA je tudi drugo tekmo sezone odigral na stari celini. V Berlinu so se pomerili z Buffalo Sabers, ki so bili boljši s 4.2.

Potem ko sta mreži v prvi tretjini pred 15 tisoč gledalci mirovali, je Buffalo v drugi z dvema zadetkoma Luka Adama v zgolj dveh minutah hitro pobegnil kraljem. Paul Gaustad pa je v 34. minuti povišal že na 3:0. Kraljem je nekaj upanja z zadetkom ob igralcu več na ledu 39 sekund pred koncem tretjine vlil Kopitar. A Buffalo je tudi v tretjo tretjino krenil silovito in v 44. minuti je Drew Stafford povišal na 4:1. Kralji so se trudili znižati izid, a več od drugega zadetka Kopitarja v 56. minuti niso zmogli.

Kopitar je v lanski sezoni potreboval osem tekem, da je vknjižil tri gole, letos mu je to uspelo v prvih dveh tekmah. S tremi goli je s Philom Kesslom prvi strelec lige NHL.

Liga NHL:

Stockholm:
Anaheim Ducks : New York Rangers 2:1 (kazenski streli)

Berlin:
Buffalo Sabres : Los Angeles Kings 4:2
Anže Kopitar: 2 gola v 25 minutah za Los Angeles

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 4:1

Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 6:5

New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 0:3

Washington Capitals : Carolina Hurricanes 4:3 (podaljšek)

New York Islanders : Florida Panthers 0:2

St. Louis Blues : Nashville Predators 2:2

Minnesota Wild : Columbus Blue Jackets 4:2

Chicago Blackhawks : Dallas Stars 5:2

Colorado Avalanche : Detroit Red Wings 0:3

Calgary Flames : Pittsburgh Penguins 3:5

San Jose Sharks : Phoenix Coyotes 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.