Šport
237 ogledov

Kopitar s ključno podajo za zmago

Anže Kopitar Profimedia
Kralji za drugo zmago na treh tekmah boljši od otočanov.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Anže Kopitar, so slavili še drugo zmago na zadnjih treh tekmah. Tokrat so s 3:2 premagali New York Islanders. Andreas Athanasiou je dosegel gol in podajo, vratar Cal Peterson pa je zbral 23 obramb. Podajo je v statistko vpisal tudi Kopitar.

Za kralje sta zadela še Quinton Byfield, ki se je vrnil na led po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe, ter izkušeni Adrian Kempe, ki je zadel v prazno mrežo. Pri tem golu je bil podajalec tudi slovenski as. Ta je v svoji tretjini prišel do ploščka, ga oddal do Šveda, slednji pa ga je skoraj s sredine ledene ploskve poslal v nebranjeni gol.

Štiriintridesetletni Kopitar ostaja prvi igralec kraljev to sezono, saj je dosegel 25 podaj in skupno 38 točk. V celotni NHL karieri je doslej zbral 1.038 točk, kar ga uvršča na 76. mesto v zgodovini tega tekmovanja. 

"To je bilo popolno, na kakšen način nam je uspelo zmagati. Tudi Cal dobro igra, vesel sem zanj," je po zmagi dejal branilec Drew Doughty, ki je odigral jubilejno tisočo tekmo v NHL in bil podajalec pri zadetku Athanasiouja skupaj z veteranom Dustinom Brownom.

Dvaintridesetletni Doughty je v 14-letni karieri dosegel 129 zadetkov in 429 podaj. Zdaj je postal peti igralec kraljev v zgodovini, ki je odigral tisoč tekem za klub. Pred njim je to uspelo Brownu, Kopitarju, Davu Taylorju in Lucu Robitaillu. Doughty, Brown in Kopitar so skupaj z vratarjem Jonathanom Quickom še kvartet iz časa, ko so leta 2012 in 2014 osvojili Stanleyjeva pokala ter skupaj igrajo od sezone 2008/09.

"To so moji bratje. Zelo jih imam rad. Brez njih mi ne bi uspelo nič. Zelo sem vesel, da bom z njimi lahko proslavljal. Najboljši so," je o Kopitarju in druščini ob jubileju ganjeno dejal Doughty.

Otočani so na tekmi sicer  prvič premagali Petersona z devetim golom v sezoni Mathewa Barzala v zadnji tretjini. Casey Cizikas pa je za gostitelje gol dodal še 19,3 sekunde pred koncem tekme.

"Ti fantje igrajo trdo vse do konca. A čez deset let, ko se bodo fantje spomnili na ta poseben večer Doughtyja, jim bo v veselje, da so zmagali in da je vsak prispeval košček k temu dosežku," pa je dejal trener Todd McLellan.

Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo gostovali pri letalcih iz Philadelphie.

Izidi:
Montreal Canadiens - Anaheim Ducks        4:5
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes     2:3 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils   3:2
Florida Panthers - Vegas Golden Knights   4:1
New York Islanders - Los Angeles Kings    2:3
Pittsburgh Penguins - Seattle Kraken      1:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - New York Rangers  5:3
St. Louis Blues - Calgary Flames          5:1
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks         1:5
Edmonton Oilers - Nashville Predators     3:2 (kazenski streli)
Komentarjev 6
  • PasjaProcesija 09:32 28.januar 2022.

    Byfield se je vrnil že pred enim tednom. Igral je svojo 4. tekmo v sezoni in dosegel 1. gol v karieri. Fant je star 19 let in je čez nekaj let predviden kot 1. center ekipe. LA bo s ceremonijo ...prikaži več v čast Doughtyju počakal do prve domače tekme (15.2.), je pa Drew priznal svoj notranji boj z emocijami v 1. tretjini. Tekma je bila pozicijska, brez tveganj, dolgočasna. LA je imel precej sreče. Moštvi sta prikrivali svoje pomanjkljivosti v obrambi in igrali v srednji tretjini z malo dodelanih strelov.