Šport
13 ogledov

Kopitar se je posul s pepelom

anže kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so na obračunu z Anaheim Ducks zabeležil šesti poraz v letošnji sezoni in imajo po desetih tekmah manj kot 50-odstotni izkupiček.

Kralji iz mesta angelov, katerih član je tudi slovenski hokejist zvezdnik Anže Kopitar, beležijo zaskrbljujoč uvod v novo sezono lige NHL.

Potem ko so v zadnjih petih letih osvojili dva Stanleyjeva pokala (2011/2012, 201/2014), jim letos nič ne kaže na to, da bi se lahko vmešali v boj za končnico. Trenutno zasedajo 12. mesto zahodne konference, a časa za napredovanje po lestvici je še na pretek. Redni del sezone namreč šteje kar 82 tekem.

Slovenski hokejist, ki je pred začetkom nove sezone prevzel vlogo kapetana, je po visokemu porazu z Racmani (0:4) stopil pred predstavnike sedme sile in pojasnil, da napad ni edina prvina igre, ki Kraljem povzroča preglavice.

''Da, zagotovo so težave večje kot le napad. Ne moremo pričakovati, da bomo zmagovali, če dobimo štiri gole. Nasprotniki imajo preveč kazenskih strelov, mi si jih ne ustvarimo dovolj. Kot sem povedal, treba bo vložiti več čustev,'' je povedal slovenski reprezentant.

''Mislim, da je vse v pripravi. Vsak izmed nas, še posebej vodje z mano na čelu, mora voditi k tej spremembi. Tole ni bilo dobro z moje strani. Moral bom biti boljši,'' se je s pepelom posul kapetan Kraljev in dodal, da ni časa za izgovore.

''Točke na začetku sezone so enako pomembne kot na koncu. Če bomo to navajali kot izgovor, imamo napačno mentaliteto. Trenutno smo ekipa z manj kot 50-odstotnim izkupičkom. To bo treba popraviti,'' je sklenil Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.