Šport
51 ogledov

Kopitar še naprej kralj podaj: LA slavil 6-ič zapored

Gaborik Kopitar Anaheim Ducks Los Angeles Kings liga NHL končnica Brown Reuters
Naveza najboljšega strelca (Marián Gáborík) in podajalca (Anže Kopitar) letošnje končnice je Los Angeles Kings že v prvi minuti prinesla vodstvo proti Anaheim Ducks, Kopitarjevi pa so nato z obrambami Jonathana Quicka zdržali za šesto zaporedno zmago (3:1).


Del gledalcev v Honda Centru je na novem "mestnem" derbiju med Anaheim Ducks in Los Angeles Kings znova sklonjenih glav zapuščal drugo tekmo drugega kroga končnice, na kateri je moštvo prvega podajalca letošnjih izločilnih bojev Anžeta Kopitarja prišlo še do druge zmage in skupno šeste v nizu. Drugi, kar lep del gledalcev, je slavil.

Tokrat je bilo vse v znamenju Jonathana Quicka, ki je po zgodnjem vodstvu LA že v prvi minuti, ko je Kopitar z deseto podajo v letošnji končnici našel Mariána Gáboríka, do konca tekme zbral kar 36 obramb za lepo vodstvo z 2:0 pred selitvijo serije v bližnji Staples Center.

Kot bi igrali doma

Za Kralje je zadel tudi Alec Martinez, in medtem ko so lahko številni gostujoči navijači proslavljali, so privrženci Racmanov ostali nemočni ob novi izjemni obrambni predstavi prvakov iz leta 2012, ki znova oddajajo kandidaturo za izgubljeni prestol.

"Nimamo niti občutka, da smo v gosteh. Igrali smo res dobro v tej dvorani že v rednem delu sezone. Nocoj je bilo enako," je po tekmi dejal trener zmagovitega moštva Darryl Sutter. Tretji obračun, prvi v seriji v losangeleškem Staples Centru, je na sporedu v četrtek. Tekmo je ob naletu Anaheima zaključil Dwight King, ki je zadel v prazno mrežo in svoje moštvo s šesto zaporedno zmago v končnici približal tretji zaporedni uvrstitvi v konferenčni finale.

"Bunker" zdržal

"O tem smo lahko le sanjali, prav zares. Morda bodo rekli, da si ne zaslužimo, toda dobili smo dve tekmi tukaj, in to je bil naš cilj," je dejal branilec Drew Doughty. Prav obramba je ključ, dodajajo pri Associated Press, Kralji pa zdaj zabijejo tudi ravno dovolj golov, da odpravijo še tako močne nasprotnike, so pristavili.

Gáborík je tokrat za spremembo zabil že v prvi minuti, Martinez pa je prispeval še en zadetek za vodstvo po prvi tretjini. King je zaključil delo po podaji Cama Fowlerja. LA je zbral vsega devet strelov v zadnjih dveh tretjinah, medtem ko je Quick delal svoje znamenite akrobacije in ohranil mrežo nedotaknjeno vse do tretjega gola.

Getzlaf: Jezen sem

Patrick Maroon je ob igri z igralcem več na ledu zabil edini gol za Anaheim že v prvi tretjini, Jonas Hiller pa je za domače moštvo ustavil vsega 14 strelov. Racmani so bili kljub popolnemu nadzoru nad tekmo povsem brezzobi v napadu, zadnja vrsta Kraljev pa je zdržala tudi brez Robyna Regehrja in Willieja Mitchella, medtem ko jih je neuspešno napadal finalist v izboru za pokal Hart Ryan Getzlaf, ki je zmogel le eno podajo, Corey Perry pa še naprej nima niti ene točke v seriji.

"Jezen sem v tem trenutku. Zdaj je čas končnice in ni izgovorov za nič. Moramo biti boljši, jaz moram biti boljši, in pričakujem, da se bo ekipa odzvala," je dejal Getzlaf. Slovak Gáborík, junak prve tekme z dvema goloma, drugi je padel v podaljšku, je po podaji Kopitarja nadaljeval svoj izjemni strelski niz in ušel Benu Lovejoyu ter ob palici premagal Hillerja. 

Crosby spet med živimi, Pittsburgh povedel

Ducksi so izenačili ob igri štirih na tri sredi prve tretjine, ko se je podaja Maroona odbila od palice Jaka Muzzina in končala v mreži, a je podobno srečno že po manj kot treh minutah za novo vodstvo gostov zadel Martinez, čigar strel je preusmeril Jakob Silfverberg. LA je za dva gola v prvi tretjini potreboval le pet strelov.

Na drugi tekmi večera so v polfinalu končnice vzhoda New York Rangers na tretji tekmi gostili Pittsburgh Penguins. Pingvini so na krilih Sydneyja Crosbyja, ki je zadel prvič po 13 tekmah, in vratarja Marca-Andréja Fleuryja, ki je še na drugi tekmi zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno; tokrat je zbral 35 obramb, zmagali z 2:0 in v konferenčnem polfinalu povedli z 2:1. En gol je k zmagi za goste dodal še Jussi Jokinen.

Liga NHL, končnica (2. krog), rezultati:

Zahodna konferenca

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) /0:2/
Maroon (10); Gáborík (1), Martinez (13), King (60)
Kopitar (Kings) 1 podaja in 0 strelov v 16:37 minute.

Vzhodna konferenca

New York Rangers : Pittsburgh Penguins 0:2 /1:2/

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah; igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.