Šport
43 ogledov

Kopitar: Sem na pravi poti

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angelesa v ligi NHL imajo, za razliko od lanske sezone, ko so trepetali za uvrstitev v končnico in nazadnje ostali brez nje, letos boljše izhodišče.

Po polovici rednega dela lige NHL so Kralji iz Los Angelesa na vrhu svoje skupine, tudi zaradi deleža slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Ta je prvi del sezone je ocenil za zadovoljivega, a še vidi možnost za izboljšanje.

Los Angeles je v nedeljo odigral 41. tekmo rednega dela. Ima 26 zmag, tri zmage po dodatnem delu in le 12 porazov. Zadnja tekma se sicer ni končala prav po željah kraljev, saj je St. Louis Blues zmagal po kazenskih strelih. A Kopitar je dosegel nov gol, je pa nato zgrešil kazenski strel. Po slabšem začetku, ko na nekaj tekmah niso mogli zmagati, je bilo nadaljevanje kalifornijske ekipe precej boljše.

"Za vsakega igralca oziroma ekipo je prva zmaga najtežja. Nam se na začetku oziroma prve tri tekme niso izšle najbolje. Nismo jih dobili, po prvi zmagi pa je z ramen padlo breme in nam je steklo, kot smo si predstavljali od začetka," je prvo polovico sezone v pogovoru za svojo spletno stran ocenil prvi slovenski hokejski zvezdnik.

Zdaj so kralji v svoji pacifiški skupini trdno na prvem mestu s 55 točkami, na zahodni konferenci pa jih ta izkupiček uvršča na tretje mesto. To pomeni, da so zdaj trdno na mestih za končnico. "Mogoče je letos malo drugače. V prejšnjih letih nismo bili v takšnem položaju, ko smo bolj lovili končnico, kot pa bili na prvem mestu. S tega stališča je malo bolje, tako da se ne tresejo tla pod nogami. To je 'fino', a pred nami je še zelo veliko hokeja, ki ga bo treba odigrati, še pol sezone. Marsikaj se lahko zgodi, trenutno igramo zelo dobro. Še je prostor, da se izboljšamo, nam je pa všeč, kako stvari stojijo."

Zadovoljen je tudi s svojim učinkom, v 41 tekmah ima 11 golov in 20 podaj za 31 točk: "Zadnji mesec oziroma druga četrtina sezone je bila boljša, tudi moja produkcija se je dvignila. To sem tudi sam pogrešal na začetku, zdaj pa je vse skupaj steklo. Lahko bi bilo boljše, to je res, prostor je, da se igra še izboljša, sem pa na pravi poti."

Konec januarja si bo lahko privoščil odmor, ki je morda nekoliko nepričakovan. Tokrat je namreč ostal brez zvezdniške tekme All Star, a se zaradi tega ne vznemirja preveč. "Ni preveliko razočaranje. Seveda bi bila izjemna čast, da bi nastopil na tej tekmi. Hkrati pa vemo, da je sezona zelo dolga in vsak odmor pride zelo prav. Izkoristil bom tisti vikend oziroma štiri dni, da si odpočijem in pripravim na nadaljevanje."

Vsaj za zdaj in vsaj navzven pa se Kopitar ne vznemirja niti zaradi pogodbe. Sedanja se mu izteka, pred sezono je namignil, da si želi, da bi novo sklenili hitro. Za zdaj se mu ta želja ne uresničuje, ker nove pogodbe še ni, o tej temi pa je Kopitar še precej diplomatski: "Mogoče je bilo to na začetku preveliko breme. Zdaj sem to izklopil oziroma odklopil. S tem se nočem obremenjevati. Ni skrivnost, da se malo vleče vse skupaj. Pričakoval sem, da se bo vse izteklo malo drugače, a vse skupaj je pač 'biznis' in takšne stvari se lahko tudi zavlečejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.