Šport
20 ogledov

Kopitar: Soči je preteklost

Sport 10.05.12, anze kopitar, slovenski hokejist, foto: reuters Reuters
Prvi zvezdnik slovenske hokejske reprezentance je pred prvo tekmo svetovnega prvenstva na Češkem dejal, da bi bil obstanek v elitni skupini velik dosežek za varovance Matjaža Kopitarja.

Anže Kopitar bo na svetovnem prvenstvu v hokeju zaigral prvič po letu 2008, slovenska reprezentanca pa se bo poskušala približati izjemnenju uspehu, ki ga je zabeležila na olimpijskih igrah v Sočiju.

''Zagotovo je lepo vedeti, da se lahko merimo z najboljšimi ekipami na velikem odru, kot so olimpjske igre, a kar se je zgodilo v Sočiju, je preteklost,'' je povedal hokejist Los Angeles Kings. ''Moramo gledati naprej in igrati svojo igro. Dokazali smo, da lahko tekmujemo s temi ekipami in to bomo poskusili narediti,'' je dodal Kopitar. Slovenska reprezentanca je v Sočiju navdušila z uvrstitvijo v četrtfinale, ko je na poti med najboljših osem ekip premagala Slovaško in Avstrijo.

''Obstanek v tej skupini bi bil ogromen dosežek. V preteklosti nam je to uspelo le dvakrat. Nazadnje sem igral leta 2008 in takrat se ni izšlo po naših načrtih. Ekipa je dovolj močna, da nam uspe in si zagotovimo obstanek. Odločala bo boljša dnevna forma. Samozavestni smo, vendar se zavedamo, da bomo morali trdo delati in skovati svojo srečo. Nihče nam ne bo pomagal. Vse je odvisno od 25 fantov v garderobi in trenerjev,'' je povedal 27-letnik.

Slovenija bo v predtekmovalni skupini B ob 16.15 igrala dvoboj z Belorusijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.