Šport
12 ogledov

Kopitar: "Spet igramo hokej iz lanske sezone"

kopitar golf turnir anže's eleven Saša Despot
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki z Los Angelesom, trenutno desetouvrščenim v zahodni konferenci, brani naslov prvaka v severnoameriški ligi NHL, po prvi tretjini skrajšane sezone pravi, da so s soigralci na zadnjih tekmah le ujeli pravi ritem. Odprlo pa se je tudi Hrušičanu, ki je na 16 tekmah zbral 15 točk (pet golov, deset podaj).

"Na zadnjih sedmih, osmih tekmah smo znova začeli igrati naš stari hokej; tisti, ki nas je lani pripeljal do naslova prvakov. Upajmo, da bomo nadaljevali v tem slogu. Trenutno smo zmagali štiri tekme zapored in želimo, da se bo ta niz še podaljšal," je za svojo spletno stran www.anzeseleven.com povedal Anže Kopitar, ki je v napadu Kraljev znova začel igrati z Justinom Williamsom in Dustinom Brownom, s katerima je igral tudi v uspešni lanski sezoni.

"Težko je izgubiti takšno kemijo, saj smo lani skupaj odigrali praktično celo sezono, tudi letos pa smo začeli v tej zasedbi, a nam sprva žal ni steklo. Zdaj pa mislim, da imamo znova tisti stari, dobri napad, ki je že lani dokazal, da skupaj lahko igra zelo dobro v vseh situacijah. Tudi tekma z Anaheimom (LA je v ponedeljek ob teh podajah Kopitarja zmagal s 5:2, op. a.) je bila dober pokazatelj tega, saj smo nenazadnje igrali tudi proti Ryanu Getzlafu, Correyju Perryju in Bobbyju Ryanu. Dobro smo oddelali obrambne naloge, vse pa smo nadgradili še z nekaj zadetki," pravi Kopitar, ki se mu je na zadnjih obračunih odprlo pri polnjenju strelske statistike.

"Začetek je bil slabši, na zadnjih tekmah pa se vse skupaj odvija malce bolje. A najbolj pomembno je, da zmaga ekipa, da osvojimo dve točki in da se vzpenjamo po lestvici navzgor. Moj dodatek temu je le bonus zame. Najprej gledam na to, da zmaga ekipa, če pa še sam dosežem kakšen gol, je pa tudi v redu," nič kaj prevzetno pojasnjuje slovenski športnik leta 2012.

"Moramo izkoristiti prednost domačega igrišča"

Kopitar se je v pogovoru ozrl tudi na nadaljevanje sezone. To bo za Kalifornijce malce bolj prijazno, kar zadeva potovanja. Na 16 tekmah bodo kar 13-krat gostitelji. "Glede na to, da smo 11 od prvih 15 tekem odigrali v gosteh, smo vedeli, da bomo lepo število srednjega dela sezone igrali doma. Prednost domačega igrišča moramo izkoristiti, osvojiti čim več točk in se ustaliti v zgornjem delu lestvice," še meni 25-letni center, ki je pohvalil tudi ekipo Chicaga. Ta še ne pozna poraza po rednem delu.

"Vsi smo vedeli, da je Chicago dobra ekipa, malce sta bila pod vprašajem morda le njihova vratarja, a sta se zdaj dokazala tudi onadva. Zato so trenutno zasluženo najboljši v ligi, rekord so že podrli in ga le še povečujejo. Mi moramo gledati na svoje tekme, na svojo igro in se uvrstiti v končnico," poudarja Kopitar in dodaja, da bo v naslednjih dneh govoril tudi z Janom Muršakom, ki se je iz Detroita moral vrniti v ligo AHL k moštvu Grand Rapids.

"Verjamem, da je bilo prisotne nekaj slabe volje in precej stresa, ko se je znova moral preseliti v ekipo Grand Rapids. Vsekakor pa ga bom kontaktiral v naslednjih dneh, da se malce pomeniva in da vidim, kako mu gre," je končal Kopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.