Šport
8 ogledov

Kopitar štirikrat neuspešen

Anze Kopitar 1 - Getty Images - main Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi je v četrtek zvečer igral tudi Los Angeles. Kralji Anžeta Kopitarja so se morali sprijazniti s še enim porazom, Kopitar pa tokrat ni zadel.
 

Liga NHL

Boston : Washington 2:0
NY Islanders : Florida 3:4*
Montreal : Tampa Bay 6:3
Pittsburgh
: Toronto 6:2
Nashville
: Edmonton 5:2
Minnesota
: Dallas 6:3
Phoenix : Chicago 4:2
Vancouver : NY Rangers 3:0
Los Angeles : Columbus 3:4
San Jose : Calgary 2:3*
*podaljšek

Los Angeles je doma gostil hokejiste Columbusa, pri katerih se je izkazal Michael Peca. Od Kraljev so bili gosti boljši s 4:3, zadnja dva gola za goste, s katerima so tudi vnovčili novo zmago, pa je prispeval prav Peca, ki je zaradi glavobola in otečenega vratu (posledica trka s hokejistom Nashvillea, Danom Hamhuisom) zamudil zadnjih pet tekem. "Ko nisi v ekipi, se počutiš, kot da puščaš svojo ekipo na cedilu, zato si želiš čimprej nazaj in storiti vse, kar lahko, da pomagaš k zmagi," je po tekmi svoj učinkovit povratek razložil Peca, ki je tokrat že 31-tič v karieri zadel odločilni gol za zmago. Pred njim sta za goste zadela še Sergej Fedorov in novinec Joakim Lindstrom, med strelce pri Kralji pa so se vpisali Brian Willsie, Dustin Brown in Patrick O'Sullivan, neuspešno pa je štirikrat poskusil tudi Anže Kopitar, ki je na ledu prebil dobrih 21 minut, izkazal pa se je s podajo pri drugem golu Kraljev. Ti so sicer že na 23. tekmi od zadnjih 26 obstali pri treh zadetkih ali manj.

Poleg tekme v Los Angelesu je bilo odigranih še devet tekem, zanimivo pa je, da so se na sedmih od njih zmage prepričljivo veselili domači hokejisti. Preostali dve tekmi sta bili bolj izenačeni in sta se končali šele po podaljšku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.