Šport
20 ogledov

Kopitar streljal s praznimi naboji

kopitar se bori Žurnal24 main
Hokejisti severnoameriške lige NHL Los Angeles Kings so v noči na sredo izgubili na gostovanju v Bostonu z 0:3.

Slovenec v dresu Kraljev Anže Kopitar je štirikrat streljal na gol gostiteljev, a ni bil uspešen. Za branilce naslova, ki so v zadnjih 19 tekmah vknjižili 16 zmag, je dvakrat zadel Brad Marchand, gol pa je dosegel tudi Rich Peverley.

Los Angeles je prvič vodil namestnik trenerja John Stevens, saj je ekipa dosedanjega trenerja Terryja Murrayja v ponedeljek odpustila. Vratar v golu domačih Tuukka Rask si je priboril prvi shutout sezone, potem ko je ubranil kar 41 strelov. Za Kralje, ki so izgubili svojo peto zaporedno tekmo, je Jonathan Quick ubranil 19 strelov.

Detroit je gostoval v Pittsburghu in zmagal s 4:1. Pavel Dacjuk je dosegel gol in podajo, Jimmy Howard pa je v vratih gostov ubranil 25 strelov. Pittsburgh, edini gol je dal Jevgenij Malkin (zadel je enajstič v sezoni), je zaradi poškodb igralcev nastopil oslabljen, rdeča krila pa so zabeležila svojo tretjo zaporedno zmago. Za slednje sta poleg Dacjuka zadela še Johan Franzen in Danny Cleary, ki je bil uspešen dvakrat.

Kar tri tekme so se končale po kazenskih strelih. Columbus Blue Jackets so bili z 2:1 boljši od Vancouver Canucks, Florida Panthers so morali proti New Jersey Devils priznati premoč z 2:3, Colorado Avalanche pa so San Jose Sharks ugnali s 4:3. Buffalo Sabres so proti hokejistom Ottawa Senators po podaljšku klonili z 2:3, Toronto Maple Leafs pa so prav tako v dodatnem delu premagali Carolina Hurricanes z 2:1.

Tekme 13. decembra:

Columbus Blue Jackets : Vancouver Canucks 2:1 (po kaz. strelih)
Florida Panthers : New Jersey Devils 2:3 (po kaz. strelih)
Colorado Avalanche : San Jose Shakrs 4:3 (po kaz. strelih)
Boston Bruins : Los Angeles Kings 3:0
Buffalo Sabres : Ottawa Senators 2:3 po podaljšku
Toronto Maple Leafs : Carolina Hurricanes 2:1 po podaljšku
New York Rangers : Dallas Stars 0:1
Pittsburgh Penguins : Detroit Red Wings 1:4
Washington Capitals : Philadelphia Flyers 1:5
Montreal Canadiens : New York Islanders 5:3
Nashville Predators : Calgary Flames 2:1
Winnipeg Jets : Minnesota Wild 2:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.