Šport
30 ogledov

Kopitar streljal s praznimi naboji

Jonathan Quick je na prvih treh tekmah v vratih Kraljev prejel tri zadetke, tokr Žurnal24 main
Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju pri Phoenixu klonili s 4:2. Kopitar ni dosegel točke, za zmago domačih pa je s hat-trickom najzaslužnejši Lee Stempniak.

Po uspešnem nastopu na domačem ledu dvorane Staples center, kjer je mrežo Hurricanes zatresel s prvencem v novi sezoni ter se v statistiko vpisal kot podajalec, je edini slovenski hokejist v ligi NHL Anže Kopitar ostal brez strelskega izkupička v gosteh v Phoenixu proti kojotom.

Na tekmi je blestel Lee Stempniak, ki je kraljem zabil tri gole, dva v prvi tretjini ter za nameček še zadetek v nebranjeno mrežo ob koncu, ter dosegel svoj prvi hat-trick v karieri. Še en igralec Phoenixa je blestel - Ed Jovanovski, ki je zbral tri podaje. Los Angeles je vpisal prvi poraz po nizu treh zmag. Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je na prvih treh tekmah skupaj prejel le tri gole, tokrat pa jih je štiri prejel le na eni tekmi.

Odlično se je odrezal vratar nasprotnega moštva Rus Ilja Brizgalov, ki je ubranil 28 strelov kraljev. Kralji so kojote prekašali po strelskem izkupičku (30:27), štirikrat je bil neuspešen tudi Kopitar, vendar pa so kojoti bolje igrali zlasti v prvi tretjini, ko so kralji dopustili vodstvo z 0:2.

Liga NHL:
Detroit Red Wings : Calgary Flames 4:2
Philadelphia Flyers : Anaheim Ducks 2:3
Toronto Maple Leafs : New York Rangers 1:2
Boston Bruins : Washington Capitals 4:1
Tampa Bay Lightning : New York Islanders 2:3 (podaljšek)
Florida Panthers : Dallas Stars 1:4
Montreal Canadiens : New Jersey Devils 0:3
Nashville Predators : Pittsburgh Penguins 3:4 (podaljšek)
Colorado Avalanche : San Jose Sharks 2:4
Edmonton Oilers : Minnesota Wild 2:4
Phoenix Coyotes
: Los Angeles  Kings 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.