Šport
11 ogledov

Kopitar: To ni prav nič zabavno

anže kopitar Profimedias
Vodilna ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Montreal Canadiens je tokrat v domači dvorani doživela poraz. V kanadskem obračunu so bili namreč s 4:3 boljši Ottawa Senators. Anže Kopitar je spregovoril o svojem zdravstvenem stanju.

Anže Kopitar je izpustil že pet tekem zaradi poškodbe zapestja, ki jo je staknil 11. novembra, ko ga je branilec Ottawe Marc Methot nerodno porinil v ogrado. Hrušičan je danes spet treniral z ekipo, a za zdaj še ni znano, če bo jutri lahko zaigral v Staples Centru, ko bodo kralji gostili otočane. Trener Darryl Sutter je dejal, da še vedno dnevno spremljajo zdravstveno stanje Kopitarja in da drsa dobro. "Bomo videli, kako se bo počutil jutri," je dejal Sutter za spletno stran LA Kings Insider.

Domača tekma proti New York Islanders je zadnja tekma kraljev pred dnevom premora ob zahvalnem dnevu. V petek sledi trening, v soboto pa bodo kralje obiskali Chicago Blackhawks. "Počutim se dobro. Počutim se bolje kot še pred nekaj dnevi. Definitivno sem na pravi poti," je po današnjem treningu dejal Kopitar in dodal: "Bomo videli, ali bom zaigral že proti otočanom. Veste, za zdaj še nič ni gotovo, vendar pa ne bi rad te možnosti izključil že vnaprej. Bomo videli, kako se bom počutil na dan tekme. Kot sem rekel, glavni cilj je, da napredujem v pravi smeri, da se vsak dan počutim bolje. Ko bo napočil pravi trenutek, bom spet zaigral."

Najdaljša odsotnost od sezone 2010/2011

Kopitar je izpustil zadnjih pet tekem kraljev, največ, v vseh sezonah v ligi NHL od 2010/11, ko je zaradi zlomljenega gležnja manjkal na zadnjih sedmih tekmah. V njegovi odsotnosti so kralji nanizali tri zaporedne zmage, zvezdnik tedna NHL pa je bil Jeff Carter, ki je pripomogel h golom na vseh treh tekmah. "To je bilo super," je dejal Kopitar o soigralcu Carterju: "Vendar je bil tako dober tudi, ko sem bil jaz v ekipi, tako da je očitno eden tistih, na katere se lahko zanesemo. Zelo, zelo lepo ga je bilo gledati minuli teden in zadnjih pet, šest tekem. To bo pripomoglo tudi k njegovi samozavesti, kar je dobro za vse."

"Osebno se nikoli ne bi tako 'zapustil', da ko bi šel na led, ne bi bil sposoben pomagati ekipi. To moram razčistiti sam s seboj in ko se bom počutil dovolj dobro na ledu, bom zaigral," je še dejal slovenski hokejist, ki je to sezono na 15 tekmah dosegel dva gola, skupno pa osem točk. "Ker fantje tako dobro igrajo, nisem pod pritiskom, da se vrnem na led za vsako ceno. Lahko se osredotočim le na svoje okrevanje in ni mi treba hiteti. Ponavadi sem jaz tisti, ki ga je treba vleči z ledu in mu dopovedati, da potrebuje še nekaj dni. Težko je biti le gledalec. Prav dolgočasno je, da nisi obkrožen s soigralci ves čas, ker si na posebnem trening-programu in gledanje tekem ni prav nič zabavno," je še razkril Kopitar in priznal, da med gledanjem tekem po TV večkrat skuša pomagati soigralcem: "Seveda kričim na televizijo. Ko si enkrat v tekmi, si ves v tekmi."

Na preostalih tekmah večera so Boston Bruins z 2:4 klonili proti St. Louis Blues, Toronto Maple Leafs so z 1:2 izgubili proti Carolina Hurricanes, Florida Panthers pa z 1:3 proti Philadelphia Flyers. V tem krogu prvenstva so pokleknile prav vse domače ekipe, ki so igrale, saj so po kazenskih strelih izgubili tudi Anaheim Ducks; s 3:2 so bili boljši naslednji naslednji tekmeci kraljev, New York Islanders.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins - St. Louis Blues 2:4
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 1:2
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3:4
Florida Panthers - Philadelphia Flyers 1:3
Anaheim Ducks - New York Islanders 2:3 (kazenski streli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.